17 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 13°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 17°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: Crnogorska ekonomija u sve većim problemima, Ministarstvo zabilo glavu u pijesak

Ekonomija

Comments 1

GI 21. maj: Crnogorska ekonomija u sve većim problemima, Ministarstvo zabilo glavu u pijesak

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska ekonomija je svakog dana u sve većim problemima, poručuju iz Građanske inicijative "21. maj".

- Vlada koja je u svakom pogledu netransparentna ćuti o stanju javnih finansija. Umjesto da makar petnaestodnevno obavještava javnost o izvršenju državnog budžeta Ministarstvo finansija je zabilo glavu u pijesak.

Kao što znamo, sve što je u tzv. ekonomskoj politici uradila Spajićeva vlada vezano je za zaduživanje, neutemeljenu javnu potrošnju, zapošljavanje neznalica u javnom sektoru, destimulaciju biznisa, odlazak stranih investitora i slabljenje međunarodne konkurentnosti naše zemlje.

Kada bi neko htio da do kraja upropasti ovu državu onda bi savjetovao Spajića da vodi upravo ovakvu "ekonomsku politiku" i da za svoje partnere izabere Mandićevu i Bečićevu partiju koje postupaju baš onako kako želi Vučićev operativni anticrnogorski kabinet - navodi se u saopštenju. 

Nedostaje im, kako kažu, samo još Abazovićeva URA pa da udruženim snagama, pored instaliranja gole marionetske vlasti, dokrajče i nacionalnu ekonomiju.

- U ovom trenutku već je preko dvadeset hiljada blokiranih firmi, državni budžet se guši pod teretom populističke javne potrošnje od čega je samo za povećanje minimalne penzije potrebno novih 150 miliona eura za tekuću godinu, javna preduzeća tonu poput svakog partijskog plijena, dok je biznis opterećen porezima, kreditima i dinamikom njihove isplate, kao i antipreduzetničkim propisima poput nerazumnog Zakona o sprječavanju pranja novca.

Imajući u vidu političku strukturu ove vlade, kao i najavljenu rekonstrukciju, možemo samo konstatovati da dolazi vrijeme kada javne finansije više neće spašavati imigranti iz Rusije i Ukrajine, dok će demotivisani crnogorski preduzetnici morati razmišljati o poslovnom opstanku i smanjenju broja zaposlenih - dodaju iz GI "21. maj". 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

MiroST

Čudi me da na kraju nisu rekli da je naravno za sve kriv DPS, to im je uobičajeni narativ…