14 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: Ponudićemo javnosti alternativnu i sistemsku Platformu 2050.

Ekonomija

Comments 0

GI 21. maj: Ponudićemo javnosti alternativnu i sistemsku Platformu 2050.

Autor: Antena M

  • Viber

Kao i kod svakog aspekta državne politike tako je i u slučaju ekonomske politike potreban razborit pristup praksi i sistemskom okviru, baš kao što je potrebno razumjeti konkurentnost domaće privrede i eksterne uticaje, poručuju iz Građanske inicijative "21. maj". 

- Ukoliko postoji odsustvo jasne misli i ukoliko je isključena i ideološka motivacija onda će se ekonomska politika pogubiti u vrtlogu dnevnog pragmatizma, deklarativnih evro-integracija i lavirintu tuđih interesa.Trenutna maglovita Vladina ekonomska politika svedena je na briselska infrastrukturna obećanja, ciklična zaduživanja, nepromišljeno prepisivanje zakona iz okruženja i nekritičku percepciju evropskih direktiva. 

Istovremeno, Vlada žmuri pred činjenicom da je trećina poslovnih subjekata blokirano, da stupidni i nesuvisli propisi guše domaći biznis, da socijalna demagogija obesmišljava socijalnu pravdu, da se inovativnom stranom kapitalu ne otvaraju vrata, da javne institucije postaju brana preduzetništvu, dok niži i srednji obrazovni sistem i ne poznaje predmete vezane za preduzetništvo i poslovnu kulturu - navode u saopštenju. 

Poručuju da je vlast ekonomiju svela na populizam i briselska obećanja, dok opozicija dezorjentisano statira.

- Ne postoji perspektiva Crne Gore ukoliko se ne podstaknu jasni, maštoviti i misaoni ekonomski koncepti koji će isključivati “pamet” oslonjenu na briselske fondove ili populizam oslonjen na neodrživoj javnoj potrošnji.

To je i razlog što će GI "21.maj" tokom ove godine polemički ponuditi javnosti alternativnu i sistemsku Platformu 2050.

Crna Gora mora da razumije duh vremena, mora da razmišlja unaprijed i mora da učini sve što je u njenoj moći da se u njenim državnim i ekološkim granicama razvije humana, održiva i reintegrisana politička, pravna, kulturna i ekonomska zajednica - dodali su. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR