17 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

21° / 14°

Subota

11.05.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opština Bar: Ugrađena nova komunalna oprema, vrijednost investicije 45.000€

Izvor: Opština Bar

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 2

Opština Bar: Ugrađena nova komunalna oprema, vrijednost investicije 45.000€

Autor: Antena M

  • Viber

Opština Bar je u sklopu ugovora o sufinansiranju sa Eko fondom realizovala investiciju nabavke i ugradnje nove komunalne opreme u vrijednosti od 45.000 eura.

"Ovaj značajan korak ka unapređenju komunalne infrastrukture našeg grada obuhvatio je nabavku i postavljanje osam polupodzemnih kontejnera, čime se omogućava efikasnije upravljanje otpadom i poboljšanje higijenskih uslova u Baru. Kontejneri su namijenjeni za razdvajanje suve i mokre frakcije otpada, pružajući građanima praktičnu mogućnost da na odgovarajući način odlažu svoje otpade.

Mokra frakcija, koja uključuje organski otpad poput ostataka hrane, voća, povrća, kao i higijenski otpad, ima svoje odvojene kontejnere, dok suva frakcija, koja obuhvata papir, karton, plastiku i slično, takođe ima odvojene kapacitete za odlaganje", piše u saopštenju Opštine. 

Navode da su ovi kontejneri postavljeni na više lokacija u gradu, kako bi se omogućio lak pristup građanima i osigurala pravilna obrada otpada.

Izvor: Opština Bar 

Lokacije uključuju ulice Branka Ćalovića i Makedonsku kod pijace, Bulevar Revolucije prije nadvožnjaka, Bulevar dinastije Petrović kod zgrade Bigovića, kao i kompleksa Emerald u naselju Bjeliši. 

"U cilju bolje informisanosti i adekvatnije upotrebe novih kontejnera, doo Komunalne djelatnosti Bar je osmislilo edukativne flajere koji će pomoći adekvatnoj upotrebi kontejnera.

Opština Bar još od 2019. godine intenzivno realizuje aktivnosti u sklopu projekta zamjene posuda za komunalni otpad sa ciljem ugrađivanja što većeg broja polupodzemnih kontejnera za čije pražnjenje je u prethodnom periodu nabavljeno i specijalizovano vozilo Grajfer. Ovom investicijom unapređujemo životnu sredinu i kvalitet života naših građana, te pozivamo sve građane da aktivno učestvuju u očuvanju čistoće i ljepote našeg grada", dodaju u saopštenju. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Živim na relaciji Svicarska Bar, Tvrdim da pokupite svo smeće u cijeloj Švicarskoj, koje je neregularno odlozeno, koja je 5 puta veća od Crne Gore, neće ga biti, koliko ga je od kasarne u Baru do Utjehe.

Javor

Pitam se kome se sve ovo nabavlja? Desetine kontejnera za smeće su postavljeni po Baru I okolini. Pored svakog su gomile smeća, mada koliko sam primijetio, komunalci redovno prazne iste, ali uzalud. I pored praznih kontejnera nekulturni 'neardentalci' smeća ostavljaju pored istih.