20 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uspješne preduzetničke priče iz Bara

Izvor: Screenshot

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Uspješne preduzetničke priče iz Bara

Autor: Antena M

  • Viber

Upoznajte Ivonu i Slavicu, uspješne barske preduzetnice čije priče vam donosimo kao nastavak serijala priča o uspješnim barskih preduzetnicima koji su unaprijedili svoje biznise uz podršku Opštine Bar, saopšteno je iz Opštine. 

Ivona Markoč je osnivač i direktor doo "Azalea flover shop".

Cvjećara "Azalea" otvorena je krajem marta i nudi unikatne aranžmane, bukete, bokseve, ikebane kao i saksijsko cvijeće.

“Godinama unazad cvijeće mi je dalo inspiraciju i kroz to sam htjela da ispoljim svoju ljubav i znanje kroz aranžmane i bukete da bi se klijentima to dopalo” – kazala je Markoč.

“Sekretarijat za lokalni ekonomski razvoj Opštine Bar je uvijek bio tu za svaku moju nedoumicu, za sve što mi nije bilo jasno, oni su bili tu da mi pomognu i taman u vijeme kada sam otvarala cvjećaru, dobila sam sredstva koja su mi baš dosta pomogla i dala dodatni vjetar u leđa” – dodala je Ivona. 

“Svako ko planira da pokrene privatan biznis, neka proba, neće zažaliti u tome jer snovi se ostvaruju” – poručila je Markoč.

Slavica Gvozdenović je osnivač i direktor doo "Mima gluten free". 

Pekara "Zdrav zalogaj" nudi bogatu ponudu peciva, zaleđenog nepečenog peciva, sendviča, pica, slatkih i slanih mafina kao i kolača i torti, a svi proizvodi pekare su bezglutenski. 

“Odluka da uđem u preduzetničke vode je ta moja životna priča jer sam prije 18 godina otkrila da imam alergiju na gluten, na celijakiju i onda sam se jednostavno susrela s tim da to jednostavno nigdje nema, da je jako teško i onda sam došla na ideju da ja stvorim tu neku radionicu gdje ću moći da proizvodim hranu bez glutena za ljude koji imaju taj problem” – kazala je Gvozdenović.

“Podrška koju sam dobila, jednostavno nisam ni očekivala uopšte, odmah sam uložila u kupovinu mašine za lisnata peciva, vitrinu za kolače i time ubacila u program kolače bez glutena” – dodala je Slavica.

“Ja bih im poručila da probaju, da je to jedan vjetar u leđa” – poručila je Gvozdenović.

Ukupan iznos direktne finansijske podrške koji je Opština Bar opredijelila za program podrške razvoju preduzetništva u 2024. godini iznosi 360.000 eura, a Javni poziv za raspodjelu sredstava je dostupan na web sajtu Opštine Bar, i otvoren do 18.04.2024. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR