19 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MMF pomaže u izradi strategije upravljanja javnim dugom

Izvor: MF

Ekonomija

Comments 1

MMF pomaže u izradi strategije upravljanja javnim dugom

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Međunarodni monetarni fond (MMF) pružiće podršku Ministarstvu finansija u izradi Srednjoročne startegije upravljanja javnim dugom, u cilju kreiranja što transparentnijeg investicionog ambijenta Crne Gore, dogovoreno je na sastanku njihovih predstavnika u Vašingtonu. 

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da se resorni ministar Novica Vuković, u okviru proljećnih sastanaka u Vašingtonu, sastao sa zamjenikom šefa Odjeljenja za monetarna i kapitalna tržišta MMF-a (MCM), Thordurom Jonassonom, kao i ekspertom za finansijski sektor Samerom Y. Saabom.

Učesnici sastanka saopštili su da su zadovoljni saradnjom u oblasti upravljanja javnim dugom i aktivnostima koje su realizovane u prethodnom periodu.

„Razgovaralo se i o budućoj saradnji i aktivnostima koje je potrebno sprovesti po pitanju izrade nove Strategije upravljanja javnim dugom, koja će biti bazirana na Fiskalnoj strategiji čija je izrada u toku“, navedeno je u saopštenju.

U skladu sa tim, predloženo je da MMF pruži podršku Ministarstvu finansija u izradi Srednjoročne startegije upravljanja javnim dugom, sve u cilju kreiranja što transparentnijeg investicionog ambijenta Crne Gore.

Iz Ministarstva su kazali da su predstavnici MCM-a posebno podržali kadrovsko jačanje Direktorata za javni dug tog Vladinog resora, u cilju stvaranja preduslova za unapređenje politike upravljanja javnim dugom i pripreme strateških dokumenata iz te oblasti. 

Vuković se u Vašingtonu sastao i sa zamjenicom direktora Sektora za fiskalne poslove Međunarodnog monetarnog fonda (FAD), Erom Danla-Norris, sa kojom je razgovarao o jačanju mehanizma nadzora nad radom državnih preduzeća.

Oni su, kako je saopšteno, dogovorili dalju saradnju u oblasti poreske politike i kontrole primjene poreskih propisa, a tom prilikom posebno je istaknut značaj unapređenja procesa upravljanja javnim investicijama, uključujući njihov uticaj na klimatske promjene i životnu sredinu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Sonja

A što ne kažete koliko na mjesec košta ta "usluga". Ne bojte se, neće vas Novović uhapsiti.