15 °

max 15 ° / min 11 °

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Uloga PKCG u procesu evropskih integracija nezamjenljiva

Ekonomija

Comments 0
Privredna komora Crne Gore posebnom svečanošću obilježila 96 godina uspješnog rada

Milatović: Uloga PKCG u procesu evropskih integracija nezamjenljiva

Autor: Antena M

  • Viber

Svečanost povodom obilježavanja 96 godina uspješnog rada Privredne komore Crne Gore održana je u Muzičkom centru Crne Gore, te je okupila mnoge zvanice koje su prepoznale vrijednost koju Komora ima za crnogorsko društvo i dale podršku njenoj misiji ravnopravnog zastupanja i zaštite interesa svih crnogorskih preduzeća.

Podsjećajući na dan kada je prije 1928. godine osnovano udruženje, koje je predstavljalo zanatlije i privrednike iz Crne Gore, zvanicama se obratila predsjednica PKCG, dr Nina Drakić.

“Privredna komora je nakon skoro vijek trajanja dostigla reputaciju moderne poslovne asocijacije, prepoznatljivog ugleda u domaćoj i međunarodnoj zajednici kojoj privreda vjeruje, a institucije prepoznaju kao partnera. Realizovane aktivnosti pokazuju trud naših zaposlenih, ali i naših privrednika koji u odborima udruženja, i kroz druge oblike organizovanja u Komori, doprinose unapređenju poslovnog ambijenta,” kazala je Drakić.

Ovom prilikom je sumirala uspjehe i mnogobrojne aktivnosti koje je PKCG sprovela u 2023. godini. Godišnja konferencija o ekonomiji, Bijelopoljski Biznis Forum, kampanje "Snaga je u svima nama" i " Za naš razvoj. Kupujmo naše." samo su neke od aktivnosti koje je PKCG sprovela u prethodnoj godini kako bi doprinijela afirmaciji domaćih kompanija, privrede i ekonomije.

“Paralelno sa aktivnostima PKCG koje sam predstavila, Crna Gora je zabilježila evidentan napredak, nova zapošljavanja, a postignuti su i zavidni rezultati u turizmu, energetici, saobraćaju, trgovini i industrijskoj proizvodnji. Nije to došlo samo od sebe i nije to bilo moguće ostvariti u jednoj godini. Poslovni uspjesi su uvijek rezultat dugoročnog i osmišljenog rada u kojem učestvuju cijeli timovi pod okriljem institucija. Primarni zadatak Privredne komore je jačanje ekonomske aktivnosti, podizanje nivoa konkurentnosti, brza digitalizacija i podsticanje inovacija, te ubrzanje procesa evropskih integracija uz izlazak na jedinstveno tržište,” ispričala je Drakić.

Svečanost je svojim govorom uveličao i predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović koji je čestitao Komori na velikom jubileju uz nadu da će naredni period biti zlatno doba crnogorske privrede.

“Ovaj jubilej je prilika da proslavimo dosadašnje uspjehe, ali i da porazmislimo o značajnijoj, aktivnijoj ulozi koju Privredna komora može i mora imati u godinama koje su pred nama. Radujem se našoj saradnji u godinama koje dolaze, koje su ključne za ostvarivanje našeg najznačajnijeg državnog cilja, a to je članstvo u EU. U tom procesu vaša uloga je nezamjenljiva, a uvjeren sam da će biti i veoma konstruktivna. Nadam se da ćemo se svi ponovo okupiti i za veliki stogodišnji jubilej 2028. godine i da ću se tada obratiti kompanijama koje se već uspješno takmiče na jedinstvenom tržištu EU,” poručio je Milatović.

Nakon uvodnih obraćanja uslijedio je kulturno-umjetnički program uz mini koncert čuvenog KIC Pop Hora.   

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR