14 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Air Montenegro otkazuje čarter letove ka Izraelu

Ekonomija

Comments 0

Air Montenegro otkazuje čarter letove ka Izraelu

Autor: Antena M

  • Viber

Air Montenegro obavještava javnost, svoje putnike i partnere, o otkazivanju planiranih čarter letova ka Izraelu. Kompanijski Odbor za sigurnost je donio ovu odluku na osnovu analize aktuelne geopolitičke situacije i procjene rizika u zoni sukoba. 

”Bezbijednost putnika i članova posade naš je aspolutni prioritet. S tim u vezi, složena geopolitička situacija u Izraelu i regionu, kao i njena nepredvidljvost, negativno utiču na kontinuitet letenja ka Tel Avivu. Zbog toga smo bili prinuđeni da otkažemo planirane letove”, izjavio je izvršni direktor, Mark Anžur.  

Osim sigurnosnih razloga, finansijski parametri koji ukazuju na visoki stepen rizika, dodaju, predstavljaju i premije osiguranja čija vrijednost raste. Za iste letove, cijena osiguranja je u više navrata, kako kažu, porasla, što jasno pokazuje trend povećanja rizika u vazdušnom saobraćaju ka ovoj destinaciji. Svjetski osiguravači vazduhoplova prepoznaju ovaj izazov, što naglašava ozbiljnost situacije.

Međutim, navode, Air Montenegro ostaje u stalnom kontaktu sa nadležnim institucijama u Izraelu, a o eventualnom uspostavljanju letova, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

”Iskreno se nadamo brzom smirivanju geopolitičke napetosti i povoljnim uslovima za nastavak naših letova. Na svaku pozitivnu promjenu ćemo sa zadovoljstvom i adekvatno odreagovati”, zaključuje gospodin Anžur.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR