21 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Gradnja mosta sa Njemačkom od velikog je značaja, želimo da stvorimo najbolje uslove za razvoj privrede

Ekonomija

Comments 1

Spajić: Gradnja mosta sa Njemačkom od velikog je značaja, želimo da stvorimo najbolje uslove za razvoj privrede

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Crne Gore želi da privuče kredibilne investitore iz partnerskih zemalja, a otvaranje predstavništva Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i vanjsku trgovinu (BWA) iz Njemačke, pomoći će u izgradnji mostova sa njemačkom privredom, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa čelnicima BWA u Berlinu.

Iz Vlade navode da je posebno naglašeno da postoji veliko interesovanje kompanija za ulaganja u Crnu Goru.

Zbog toga će, dodaju, u junu biti otvorena kancelarija u Herceg Novom, a tada će Crnu Goru posjetiti velika delegacija njemačkih privrednika. BWA okuplja oko 10 hiljada preduzeća i zastupljen je u preko 100 zemalja.

„Ideja je da povećavamo direktne strane investicije i da omogućimo veće projekte. U suštini želimo da privučemo kompanije koje žele da ulažu u Crnu Goru i pomognemo im. Smatramo da je najbolje da kroz konkretne, uspješne projekte, prikažemo sav potencijal Crne Gore. Vidimo trenutno ogromno interesovanje kompanija da postanu dio crnogorskog tržišta, a jedan od razloga je vrlo pristupačna cijena električne energije, što je vrlo značajno,“ istakao je Pavle Miković, izvršni direktor predstavništva BWA u Crnoj Gori.

Spajić je naglasio da je uklanjanje biznis barijera jedan od ciljeva Vlade, a u tom kontekstu je smanjenje fiksnih troškova na rad vrlo važno.

„Želimo da stvorimo najbolje uslove za razvoj privrede, a namjera je da budemo regionalni centar kompanijama, koje žele da ulažu u Zapadni Balkan. Jedan od glavnih prioriteta ove Vlade je povezivanje ekonomije Crne Gore sa Evropskom unijom, a gradnja mosta sa Njemačkom od velikog je značaja“, poručio je predsjednik Vlade.

BWA ima 20-ogodišnje iskustvo poslovanja, a okuplja kompanije iz raznih sfera.

"Tokom sastanka delegacija predvođena generalnim direktorom Ursom Unkaufom istakla je posebnu zainteresovanost za saradnju na polju poljoprivrede, energetike, ali i razvoja vještačke inteligencije. Bilo je i riječi i o velikim projektima, poput otvaranja novih aerodroma u Crnoj Gori, a za to već postoji zainteresovanost njemačkih investitora", saopšteno je iz Vlade. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

Ovaj gradi most i nema kad da se izjasni o Rezoluciji o Srebrenici,grade li fala bogu sto ovi drzavnici zemalja koje sponzorisu Rezoluciju ,ili to rado samo Spajic i Vucic,zemlje propadaju ,a oni nas ubjedjuju da ce donijeti progres,vidimo nude nsm izolaciju od naprednog svijeta.