8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popović: Više nijesam siguran da će Krivokapić dobiti 41 glas; Ako krene prvi kramp na Lovćenu, počinje građanski rat u Crnoj Gori

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 2

Popović: Više nijesam siguran da će Krivokapić dobiti 41 glas; Ako krene prvi kramp na Lovćenu, počinje građanski rat u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Gost današnje emisije "Drugačija radio veza" bio je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

Lider liberala smatra da je Crna Gora pod okupacijom od 22. septembra, kada se, kako kaže, u manastiru Ostrog desio suštinski izbor mandatara i predsjednika parlamenta.

“Tada smo viđeli da je đavo odnio šalu, da Crna Gora dolazi pred velika iskušenja. Liberalna partija je tog trenutka znala da je država u opasnosti”.

Govoreći o izboru kabineta Zdravka Krivokapića, Popović naglašava da niko ne zna kako će se razvijati situacija i koliko će trajati mandat Vlade koja kako kaže, očigledno nevoljno mora biti izabrana.

“Nama je neprijatno slušati ogavnosti koje konstituenti parlamentarne većine iskazuju na račun mandatara. Nijesam baš siguran da će oni imati minimalnih 41 glas za izbor Vlade, ima tamo principijelnih i dosljednih ljudi, ipak ne mogu pogaziti sve što su rekli. Ali, u našoj politici je sve moguće”.

Crna Gora je po mišljeju Popovića zakazala od obnove nezavisnosti.

“Nijesmo iskoristili priliku da se narod emancipuje i sve laži koje su milion puta ponavljane o istoriji, veliki dio crnogorskog naroda prihvatio je. A institucije države prktično ništa nijsu uradile u ovom periodu od 14 godina i biće veoma teško, u momentu kad su protivnici crnogorkse nezavisnosti preuzele državno kormilo”.

Upitan vjeruje li u iskrenu želju i kapacitet URE da zaštiti vrijednosti sekularne, građanske, prozapadne Crne Gore, Popović je kazao da je URA na neki način prevarila suvereniastičke birače od kojih je dobila gro glasova.

“Mislim da će se desiti situacija kao što se desila u Budvi. URA je držala tas na vagi DF-u i Demokratama, održale ih i ojačale do neslućenih mjera i viđeli smo šta se desilo na lokalnim izborima. Toga trenutka URA je postala nepotrebna, sad je URA odbačena, ona više njima ne treba, oni imaju apsolutnu većinu, od Budve su napravili srpsku autonomnu oblast. Strah me da će se taj čitav scenario iz Budve desiti i na državnom nivou”. 

Popović je komentarisao i politiku Demokratske CG i činjenicu da predstavnici te stranke u Skupštini uglavnom šalju poruke poštovanja države i njenih simbola, dok su na lokalnom nivou (Herceg Novi, Kotor, Budva, Andrijevica, Berane) dio vlasti koja otvoreno pokazuje lojalnost Beogradu i na opštinske institucije kiti obilježjima strane države.

"Postavlja se pitanje đe da im vjerujemo, na lokalnom ili državnom nivou. To su ljudi koji pripadaju "srpskom svetu". Na državnom nivou oni su poptuno maskirani".

Govoreći o crnogorskom indentitetu kao prvoj meti nove vlasti, Popović smatra da se vaninstitucionalnom borbom mora zaštititi esencijalna vrijednost crnogorskog naroda.

Popović je pozvao da se aktiviraju Lovćenske straže, podsjećajući na kontroverzne izjave Vesne Bratić.

“Mauzolej na Lovćenu je u nadležnosti ministarstva kulture. Vesna Bratić je rekla da će sprovesti namjeru SPC da se mauzolej na Lovćenu sruši. Vjerujem da će se Lovćenske straže obnoviti, jer od tog trenutka, ako krene prvi kramp na Lovćenu, znamo da počinje građanski rat u Crnoj Gori”, zaključio je Popović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Jelwna

Branit će mo svi, ono smeće cetnicko procerat iz države , svega se nakupilo,ama sve čistoti ko god je protiv Crne Gore.Braticki poručujemo bolje sama da kupi prnje!

Zeno Zeno

Jedno bi svi trebalo da shvate svi ama svi u Crnoj Gori da je vaga bila Bošnjaci Muslimani i Albanci bili VAGA ili KANTAR za vladavinu i obstojnost Crne Gore od vaj kada i to će ostati do vijeka i uvijek će tako biti dok je svijeta i vijeka suživot i poštovanje jedni prema drugima..