9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mustafić iz Ankare: Značajno jačanje saradnje javnih službi za zapošljavanje Crne Gore i Turske

Društvo

Comments 0

Mustafić iz Ankare: Značajno jačanje saradnje javnih službi za zapošljavanje Crne Gore i Turske

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Javna služba Turske za zapošljavanje (ISKUR), prateći politike dvije vlade i veoma dobre uzajamne odnose u gotovo svim oblastima, i u narednom periodu će unapređivati saradnju po pitanju zapošljavanja.

To podrazumijeva poboljšanje aktivnih mjera, praćenje zahtjeva privrede, potreba investitora i potreba za radnom snagom kao i uspješno razmjenjivanje iskustva dobre prakse i podataka u cilju poboljšanja usluga zapošljavanja, ocijenio je direktor Zavoda Suljo Mustafić tokom radne posjete partnerskoj instituciji ISKUR-u i Turskoj Agenciji za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA).

"Zavod za zapošljavanje Crne Gore, kao institucija koja sprovodi zacrtane politike Vlade i Ministarstva rada i socijalnog staranja u oblasti aktivnih politika zapošljavanja, njeguje međunarodnu saradnju sa državama u regionu. Posjeta kolegama u Ankari predstavlja dobar model kako unapređivati aktivne mjere i kako raditi na njihovom kvalitetu, poboljšanju i efikasnosti.

Istovremeno, usvajajući dragocjena iskustva boljih, izlazimo u susret zahtjevima naše privrede u koju sve više dolaze investitcije iz Turske. U tom smislu je, za učesnike na tržištu rada, veoma značajno jačanje saradnje javnih službi za zapošljavanje Crne Gore i Turske" - poručio je Mustafić.

Tom prilikom su razmijenjene informacije o stanju na tržištu rada u obje države.  

"Kao ISKUR poslujemo od 1946. i brojne su usluge zaposlenja koje pružamo nezaposlenim licima. Trudimo se da ih konstatno unapređujemo. Programi stručnog osposobljavanja, obuke na radnom mjesti kao i programi obuka za preduzetnišvo su oblasti u kojima možemo pojačati saradnju i razmjenjivati sikustva" - istakao je pomoćnik direktora Javne službe Turske za zapošljavanje Bekir Akturk, koji je bio domaćin posjete.

Na radnim sastancima u Ankari, pored direktora Mustafića učestvovali su direktorica Direktorata za tržište rada i zapošljavanje pri Ministarstvu rada i socijalnog staranja Edina Dešić, pomoćnik direktora Zavoda Sektor za plan, analizu i statistiku Goran Bubanja kao i samostalna savjetnica za informisanje Danka Rabrenović.

Crnogorska delegacija je, tokom boravka u Ankari, posjetila i Tursku Agenciju za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), koja je direktno vezana za Vladu Republike Turske.

"U saradnji sa resornim ministarstvima, državnim institucijama i lokalnim samoupravama u Crnoj Gori, na dnevnom nivou, se trudimo da ojačamo međusobnu saradnju i realizujemo što više projekata. Realizujemo projekte u više od 100 zemalja svijeta. Od dana osnivanja realizvali smo preko 200 projekata u Crnoj Gori, i nastavićemo i dalje" - zaključio je zamjenik predsjednika TIKA-e Birol Četin.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR