Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bivši tjelohranitelj Šarića ne može da napušta stan

| Postavio/la: Antena M | Izvor: Pobjeda

Bivši tjelohranitelj Šarića ne može da napušta stan Foto: CdM

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević pustio je Podgoričanina Vladimira Bajčetu da se brani sa slobode u daljem postupku, nakon što je uhapšen zbog krivičnog djela prinude. Bajčeta je poznat po vezama sa Pljevljacima Darkom i Duškom Šarićem, piše Pobjeda.

Bio je dugogodišnji tjelohranitelj Duška Sarića, pravosnažno oslobođenog za pranje novca. Njegov rođeni brat Darko Šarić osuđen je zbog šverca 5,7 tona kokaina i pranje 22 miliona eura.

Bajčeta je uhapšen prekjuče u Tivtu po prijavi Tivćanina, zbog sumnje da je počinio krivično djelo prinuda.

Nakon saslušanja u kotorskom Osnovnom tužilaštvu određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Sudija Pavićević je kazao za Pobjedu da je nakon saslušanja Bajčete odbio prijedlog kotorskog tužilaštva da se Bajčeti odredi pritvor zbog uticaja na svjedoke i pustio ga da se brani sa slobode u daljem postupku.

Pavićević je kazao da je okrivljenom izrekao mjeru „zabrane napuštanja stana i zabranu sastajanja sa dva svjedoka u ovom slučaju“. Međutim, s obzirom da se ta dva svjedoka već nalaze u pritvoru u Spužu po naredbi Višeg suda za drugo krivično djelo, sudija Pavićević je ocijenio da ne postoji mogućnost uticaja na svjedoke koji se već nalaze u pritvoru.

Kako Pobjeda saznaje, krivično djelo koje se stavlja Bajčeti na teret nema veze sa kriminalnim aktivnostima, odnosno sa akcijom "Manjifiko“, kako su pojedini mediji objavili, u kojoj je zbog međunarodnog krijumčarenja droge uhapšeno sedam osoba. Izvor Pobjede naveo je da u ovom djelu nema kriminalnih aktivnosti, već da je riječ o ličnom sukobu između dvije osobe.

Ostavi komentar

0/300