17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potpisano šest ugovora za realizaciju projekata NVO u oblasti reforme javne uprave

Društvo

Comments 0

Potpisano šest ugovora za realizaciju projekata NVO u oblasti reforme javne uprave

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ugovori za realizaciju projekata NVO u oblasti reforme javne uprave sa šest nevladinih organizacija u ukupom iznosu od 93.988, 11 eura, potpisani su danas u Ministarstvu javne uprave, saopšteno je iz ovog vladinog resora. 

"Potpisnici ugovora će projekte realizovati sa ciljem povećanja informisanosti, razumijevanja i znanja građana o procesu kreiranja javnih politika, veće transparentnosti organa, te povećanja povjerenja građana u rad javne uprave", navode u saopštenju. 

Predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava Mirjana Begović je istakla da će ovi projekti doprinijeti, prije svega, većem korišćenju dostupnih elektronskih usluga, ali i jačanju učešća građana u procesu kreiranja javnih politika.

"Predstavnici nevladinih organizacija koji su dobili sredstva, istakli su da je realizacija ovih projekata dobra prilika za unapređenje odnosa Ministarstva i nevladinog sektora i uspostavljanje međusobne saradnje. Kroz projekte iz oblasti reforme javne uprave prepoznat je i značaj lokalnih samouprava u pogledu pružanja usluga, što je, kako su ocijenili, važno za građane", dodaju iz MJU. 

Ugovore su potpisale sljedeće NVO: Centar za demokratiju i ljudska prava, Centar za razvoj nevladinih organizacija, Centar za mlade Proactive, Novi horizont, Bjelopoljski demokratski centar, te Politikon mreža.

Javni konkurs Ministarstva javne uprave "e-demokratija – učestvuj, predloži, promijeni" još jedna je u nizu aktivnosti koja se realizuje sa ciljem jačanja dijaloga sa nevladinim sektorom kroz zajedničko djelovanje u pravcu ostvarenja strateških ciljeva Crne Gore, zaključuju iz MJU. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR