Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Nastavak tradicionalno dobre saradnje Crne Gore i Francuske"

| Postavio/la: Marija Mitrović

"Nastavak tradicionalno dobre saradnje Crne Gore i Francuske"

Ministarstvo unutrašnjih poslova i u narednom periodu može računati na pomoć i podršku Francuske, naročito u oblastima obuka za službenike, policijske saradnje i borbe protiv ekonomskog kriminala, poručeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadorke Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik.

Nuhodžić je saopštio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnom periodu bilo posvećeno aktivnostima u cilju unapređenja sistema bezbjednosti, u skladu sa preporukama dobijenim kroz pregovarački proces, naročito u okviru poglavlja 24.

"Zahvalio je za kontinuiranu podršku Francuske na integracionom putu Crne Gore u EU i istakao da na tom planu posebno cijeni ekspertsku pomoć Francuske, koja je značajna, ne samo za oblast bezbjednosti, već je potvrda uspostavljanja tješnje saradnje između crnogorskih i francuskih institucija", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz MUP-a, ambasadorka Tudik je izrazila zadovoljstvo što prepoznaje napore koje Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže na planu reformi u oblasti bezbjednosti i iskazala snažnu opredijeljenost Francuske da nastavi da podržava Crnu Goru na putu ispunjavanja obaveza ka punopravnom članstvu u EU.

"Na sastanku je izražena obostrana spremnost za jačanje međusobnih veza, a sagovornici su se saglasili da bez integracije Zapadnog Balkana u EU nema bezbjedne Evrope", navedeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300