23 °

max 31 ° / min 19 °

Nedjelja

20.09.

31° / 19°

Ponedjeljak

21.09.

30° / 19°

Utorak

22.09.

26° / 20°

Srijeda

23.09.

25° / 21°

Četvrtak

24.09.

26° / 21°

Petak

25.09.

25° / 22°

Subota

26.09.

24° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković u Plavu: Rekao sam da ću doći opet, impresioniran sam

Društvo

Tag Video
Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Marković u Plavu: Rekao sam da ću doći opet, impresioniran sam

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obišao je danas više gradilišta u opštini Plav gdje su u toku radovi iz kapitalnog  budžeta vrijedni oko šest miliona eura, i tom prilikom kazao da je zadovoljan dinamikom, ali i saradnjom sa lokalnim rukovodstvom rekavši da lokalna vladajuća koalicija funkcioniše dobro i skladno što za rezultat ima odličnu saradnju sa Vladom i zajednički rad u planiranju i realizaciji brojnih projekata.

„Ovdje sam bio u martu, i imao sastanak sa predsjednikom Opštine i njegovim timom. Napravili smo tada analizu onoga što se dešava u Plavu koje ne prati samo njihova potreba za razvoj i investicijama nego i za sanacijom lokalnih javnih finansija. Tada smo obećali da će se stvari u Plavu promijeniti, da ćemo Plavu dati novi sadržaj i novi investicioni zamah i, naravno, raditi na stabilizaciji lokalnih javnih finansija kao snažnoj podršci jednom takvom Vladinom opredjeljenju. I kao što se sjećate, takođe sam rekao da ću redovno dolaziti u Plav i pratiti šta se u Plavu dešava. Zbog toga sam danas ovdje na kraju godine, kada ističe građevinska sezona“ – rekao je premijer Marković novinarima na kraju posjete.

Predsjednik Vlade je obišao graolište I faze puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijednog 850.000 eura kao i Prnjavorsku ulicu, čije rekonstrukcija vrijedi oko 670.000 eura. Obišao je i gradski trg, za čiju rekonstrukciju je izdvojeno oko pola miliona eura.

„Izvođač je garantovao da će za dvadesetak dana tu prvu dionicu završiti, znate da smo već izabrali izvođača za II dionicu, u vrijednosti od preko 3,5 miliona eura. Dakle, sigurno idemo u završetak tog infrastrukturnog objekta važnog i za Plav i za Gusinje. Istovremeno smo zajedno obišli i radove na saobraćajnoj infrastrukturi u gradu – Ribarska ulica, Prnjavorska ulica, evo sada i na jednom impozantnom prostoru budućeg plavskog trga koji će biti novo, urbano lice Plava. Vjerujem da će ovaj trg okupljati sve progresivne mlade snage Plava, da će se na ovom trgu pokretati nove inicijative i za Plav i za građane Plava. Dakle, vidite da Vlada svojim opredjeljenjem za razvoj Sjevera nema posebne prioritete nego nam je u fokusu cio Sjever. Dakle, u svakoj smo opštini, svuda se radi. Vjerujem da je infrastruktura preduslov razvoja i novih radnih mjesta. Mislim da smo takvim opredjeljenjem to i potvrdili u ove dvije i po godine jer smo smanjili stopu nezaposlenosti za preko 8 odsto i naravno otvorili na hiljade novih radnih mjesta“ – rekao je premijer.

Predsjednik Vlade je rekao u razgovoru sa građanima i ponovio pred novinarima da lokalna vladajuća koalicija funkcioniše dobro i skladno, da Vlada i lokalna vlast u Plavu rade predano i zajedno, da se to vidi i da prvi put Vlada ima iz Plava i podršku i pritisak.

„Impresioniran sam kako to radi lokalno rukovodstvo Opštine Plav od predsjednika do kompletnog njegovog tima. To i meni daje elan“ – rekao je premijer.

Predstavnici lokalnog rukovodstva Plava – predsjednik Opštine Mirsad Barjaktarević i predsjednik Skupštine opštine Šefket Jevrić iskazali su zahvalnost predsjedniku Vlade na podršci.

Premijer i lokalno rukovodstvo saglasili su se da dalji prioriteti treba da budu projekat puta ka Dečanima na Kosovu i zaštita i valorizacija Plavskog jezera.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR