10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo nauke obilježilo UNESCO Svjetski dan nauke za mir i razvoj

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Ministarstvo nauke obilježilo UNESCO Svjetski dan nauke za mir i razvoj

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Ministarstvo nauke Crne Gore je juče, u saradanji sa Prirodnjačkim muzejom i Centrom za zaštitu i proučavanje ptica, obilježilo ovogodišnji UNESCO Svjetski dan nauke za mir i razvoj koji nastoji da osigura da građani budu informisani o razvoju nauke kroz veće povezivanje nauke s društvom.

"Grupe učenika iz OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” i “Učionice Družionice” udruženja “Roditelji” obišli su stalnu postavku Prirodnjačkog muzeja Crne Gore i izložbu “Istraživačka stanica Mareza” koju organizuje Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore.

U petak, 8. novembra, u sjedištu UNESCO-a u Parizu održana je proslava Svjetskog dana nauke, čija je tema bila “Otvorena nauka”, koju UNESCO porepoznaje kao goruće pitanje u savremenoj naučnoj zajednici, s ciljem obezbjeđivanja što veće pristupačnosti nauke i dostupnosti naučnih rezultata široj zajednici", saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Na događaju je, kao predstavnik Crne Gore, učestvovao Filip Ivanović, direktor Centra za helenske studije i predavač na Univerzitetu Donja Gorica.

On je govorio na panelu o nacionalnim politikama i iskustvima istraživača u oblasti otvorene nauke, osvrćući se na prisutnost otvorene nauke u regionu Jugoistočne Evrope.

Takođe je istakao i važnost pripreme naučne zajednice regiona za nastupajuće instrumente finansiranja nauke, prvenstveno na nivou Evropske Unije po isteku Horizon2020 programa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR