Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Povodom 21. novembra: Brajović čestitao građanima Kotora i Tivta

| Postavio/la: Marija Mitrović

Povodom 21. novembra: Brajović čestitao građanima Kotora i Tivta

Povodom 21. novembra – Dana opština Kotor i Tivat, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitke lokalnim rukovodstvima i svim građanima ovih opština.

„Svojim bogatim nasljeđem Kotor obavezuje državne organe, lokalnu upravu, sve njegove starosjedioce i novopridošle stanovnike na poštovanje materijalnih i duhovnih vrijednosti koje su generacije ostavile u amanet. Kotor je grad turizma, kulture i umjetnosti, na čemu uz dalji odgovoran odnos i saradnju svih činilaca, treba da bazira svoj ubrzani napredak na svim poljima od interesa građana i države.

Zajedno obilježavajući tradicionalne praznike, Kotorani čuvaju svoju kulturnu, vjersku i nacionalnu raznolikost. Slaveći 21. novembar kao Dan opštine, ovaj grad iskazuje poštovanje svojim oslobodiocima, njeguje antifašističko nasljeđe, njegove trajne vrijednosti i ideale. Svim stanovnicima Kotora čestitam 21. novembar“, navedeno je u čestitki.

„Tivat danas predstavlja najbolji primjer strateškog pristupa u razvoju Crne Gore, koji se za kratko vrijeme transformisao u centar elitnog turizma.

Stvaranje sve pogodnijeg investicionog ambijenta, kao i obaveza dalje odgovorne politike na državnom i lokalnom nivou, učiniće Tivat ekonomski još uspješnijom opštinom, i poželjnijom turističkom i kulturnom destinacijom.   

Uz dužno sjećanje na herojski podvig oslobođenja u Drugom svjetskom ratu, čestitam Dan opštine Tivat 21. novembar“, kazao je Brajović-

Ostavi komentar

0/300