10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veljović: Bezbjednosna situacija u CG stabilna

Izvor: Foto: Twitter

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Veljović: Bezbjednosna situacija u CG stabilna

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna, zbog čega se naša država u međunarodnim okvirima tretira kao veoma bezbjedna destinacija, što je rezultat, između ostalog, profesionalnog i efikasnog rada Uprave policije i svih subjekata u sistemu bezbjednosti, rekao je danas direktor policije Veselin Veljović. 

Nastojanja Uprave policije, ministarstva i Vlade Crne Gore imaju za rezultat dalje poboljšanje uslova rada i snaženje ukupnih resursa crnogorske policije, kazao je on povodom postavljanja kamena temeljca za objekat za Sektor specijalne policije na Zlatici. 

"Uprava policije, cijeneći ljudske resurse kao najbitniju komponentu, posebnu pažnju usmjerava na kvalitetnu i savremenu edukaciju policijskih službenika i njihovu materijalnu – tehničku opremljenost", rekao je on i istakao da će se postavljanjem kamena temeljca budućeg objekta Sektora specijalne policije dugoročno riješiti problem smještajnih kapaciteta elitnih jedinica crnogorske policije koje su u svojoj istoriji izvršavale najsloženije bezbjednosne zadatke.

"Sektor specijalne policije i operativne strukture policije koje će koristiti sadržajne kapacitete ovog važnog kapitalnog projekta, imaće privilegiju da dio radnih zadataka obavljaju u najsavremenijim radnim uslovima i prostoru, ali i odgovornost, da nastave proces održavanja ali i unapređenja visokog nivoa obučenosti i stručnog usavršavanja svojih pripadnika i najviši nivo taktičke osposobljenost za izvršavanje namjenskih zadataka.

Kompleksna specijalistička obuka, zajednički treninzi i usavršavanje vještina sa policijskim jedinicama u regionu i šire, daju nam za pravo da konstatujemo da je specijalna policija osposobljena za rješavanje najsloženijih bezbjednosnih izazova i po taktičkom postupanju rame uz rame sa najelitnijim specijalnim jedinicama svijeta", navodi Veljović. 

Kako dodaje, svjedoci smo, takođe, da pripadnici specijalne policije u kontinuitetu ostvaruju i zapažene sportske rezultate na borilištima u zemlji i inostranstvu, što ih svrstava u ambasadore naše zemlje, koji na dostojanstven način promovišu zdrave stilove života i druge vrijednosti.

"To zaslužuje poštovanje i daje primjer profesionalnog i časnog prezentovanja crnogorske policije i države Crne Gore na mnogim meridijanima.

Upravo prostor i ukupni kapaciteti objekta koji se gradi, daju mogućnost i još snažniji impuls našim pripadnicima da nadograde znanja i vještine i postižu još bolje rezultate.

Planirani sadržajni kapaciteti su realna prilika i mogućnost Uprave policije da bude pokretač regionalnih inicijativa jer saradnja policijskih jedinica zemalja regiona je ključ uspjeha borbe protiv svih oblika bezbjednosnih prijetnji, naročito organizovanog i prekograničnog kriminala.

Ovim putem želim da istaknem da je ovo treći kapitalno važan projekat za unapređenje uslova rada policije, jer, podsjetiću, u prethodnom periodu je izgrađen objekat za potrebe Forenzičkog centra u Danilovgradu, kao i zgrada sa smještajnim i sadržajnim kapacitetima Centra bezbjednosti Podgorica", naveo je on. 

Ovo jasno ukazuje opredijeljenost Uprave policije i Vlade Crne Gore da kontinuirano jača kapacitete, kao preduslov za još bolje i efikasnije rezultate, dodaje Veljović. 

"Postavljanjem kamena temeljca, za pripadnike specijalne policije ima poseban značaj, jer već 20 godina drage kolege čekate ovako vrijedan i značajan kapitalan projekat. Želim da istaknem da poslije toliko godina to i zaslužujete, jer ste tokom ovog perioda bili izloženi najtežim, najsloženijim zadacima i visokorizičnim taktičkim operacijama.

Posebno cijenim i ističem da su se u ovim prostorijama donosile važne i sudbonosne bezbjednosne odluke za našu državu, čime se posebno ponosimo.

Uvjeren sam da istrajnost, volja i htijenje na ovom i drugim poduhvatima, crnogorsku policiju svrstava u red stručno i tehnički osposobljenih organizacija, sa hrabrim i odvažnim profesionalcima.

Posebnu zahvalnost izražavam predsjedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova na bezrezevnoj podršci Upravi policije u njenim naporima ka ispunjenju privremenih mjerila i ostvarenju napretka u prioritetnim oblastima iz pregovaračkog procesa.

Na kraju ću pomenuti da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, zbog čega se naša država u međunarodnim okvirima tretira kao veoma bezbjedna destinacija, što je rezultat, između ostalog, profesionalnog i efikasnog rada Uprave policije i svih subjekata u sistemu bezbjednosti, u čemu ćemo i dalje istrajati.

Posvećenim i profesionalnim radom, policija će i dalje odlučno i hrabro stvarati bezbjedniji ambijent za sigurnu budućnost naše djece i novih generacija.

Vjerujem da ćemo se u razumnom roku zajedno radovati novom povodu za okupljanje i svečanom otvaranju objekta za potrebe specijalne policije", naveo je Veljović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR