11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović čestitao Dan novinara: Posebnu pažnju pokažimo u godini izbora

Društvo

Comments 0

Brajović čestitao Dan novinara: Posebnu pažnju pokažimo u godini izbora

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore.

„U znak sjećanja na 23. januar 1871. kada je objavljen prvi broj lista „Crnogorac“, čestitajući Dan novinara Crne Gore iskazujem poštovanje vizionarstvu i entuzijazmu svih naših sunarodnika posvećenih informisanju i obrazovanju građana putem medija u proteklih, istorijski prebogatih događajima, gotovo 150 godina. 

Želio bih da i u periodu pred nama, u novinarskom poslu istinski profesionalci svojim znanjem i poštovanjem najviših standarda struke budu učitelji i uzori mladim generacijama, i time nastave niz svijetlih primjera u istoriji crnogorskog novinarstva''- naveo je Brajović.

Svi činioci društva koji su upućeni na medije, među njima institucije čiji je osnivač država, kao i strukovna udruženja, obrazovna tijela i konačno sami mediji bez obzira na vlasničku strukturu,  poručuje Brajović, imaju zajednički zadatak da se bore za poboljšanje uslova rada i uvažavanje nezavisnosti djelovanja, uz stalnu svijest o sopstvenom uticaju i odgovornosti. 

''Posebnu osjetljivost i pažnju dužni smo da pokažemo u godini izbora, kako bi crnogorsko novinarstvo odoljelo gotovo neminovnim vanprofesonalnim uticajima i pokušajima manipulacije.

Svakodnevnom saradnjom sa medijima, Skupština Crne Gore nastoji da bude sve otvorenija, u interesu građana Crne Gore i u skladu sa statusom najtransparentnijeg parlamenta u regionu“-zaključeno je u čestitki Brajovića.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR