7 °

max 11 ° / min 4 °

Petak

28.02.

11° / 4°

Subota

29.02.

12° / 1°

Nedjelja

01.03.

12° / 3°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 10°

Utorak

03.03.

14° / 11°

Srijeda

04.03.

13° / 11°

Četvrtak

05.03.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: CG predano radi na unapređenju ambijenta za rad medija

Društvo

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Marković: CG predano radi na unapređenju ambijenta za rad medija

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je Dan novinara Crne Gore i dodao da Crna Gora predano radi na unapređenju ambijenta za rad medija, saopšteno je iz Vlade.

„Uloga medija i novinara od izuzetne je važnosti za snaženje demokratije, emancipaciju i ukupan napredak države i društva. Više od jednog vijeka crnogorski novinari su bili hroničari zbivanja ali i pronosili glas razuma u teškim vremenima i istorijskim prekretnicama na Balkanu“, navodi se u čestitki.

Izazovi novog vremena, dodao je on, nijesu zaobišli medijsku zajednicu, koja će, uvjeren je Premijer, na najbolji način odoljeti izazovima lažnih vijesti i drugih hibridnih prijetnji kojima je naša država izložena, ostajući posvećeni principima tačnog i pravovremenog izvještavanja o svim pitanjima od interesa za javnost.

„Želim da podsjetim da je Crna Gora jedna od malobrojnih država koja je dekriminalizovala klevetu, te da predano radi na unapređenju ambijenta za rad medija“, rekao je predsjednik Marković.

Predsjednik Vlade vjeruje da će ključan doprinos tom cilju dati set medijskih zakona čije se usvajanje očekuje ove godine.

„U nadi da će medijska zajednica prepoznati svoj ali i potrebu građana za formiranje jedinstvenog samoregulatornog tijela, čestitam svim poslenicima javne riječi Dan novinara Crne Gore“, piše u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR