Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

I večeras šetnje vjernika SPC

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: CdM

I večeras šetnje vjernika SPC

Pristalice SPC su se i večeras okupljale širom Crne Gore i litijama iskazali protest protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Na Cetinju je umjesto litije, održan moleban, kojeg je služio vladika SPC Metodije. Litija je odgođena jer su juče građani Cetinja tim povodom protestovali, pa je na preporuku Uprave policije SPC odustala od šetnje.

Zbog pogibije mladića iz Rožaja, u saobraćajnon nesreći u Srbiji, u tom gradu litija nije održana.

Pristalice SPC su šetale i u Podgorici, a mještani Starog Aerodroma, Konika, Maslina, Zabjela i Donje Gorice šetali su iz naselja ka Hramu Hristovog vaskrsenja u kojem je prethodno održan moleban.

Litiju u Kotoru predvodio je mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije.

Šetnje su održne u Baru, Herceg Novom, a građani su se okupili i u Beranama i Bjelom Polju.

Litije se održavaju svakog četvrtka i nedjelje od Badnjeg dana, a okupljanja su počela nakon što je 27. decembra usvojen Zakon o Slobodi vjeroispovijesti.

Komentari

Bogumil,

@Masa Narodna, naravno da ćete i dalje bit ignorisani, pa kome prije dosadi, ljudima koji śede kući s porodicom neće sigurno, a vama što derete opanke verovatno hoće. Samo vi hodajte, dobro je za cirkulaciju. Nevidljivi ste, čoveče

Crnogorski Betoven,

Zasto ne objavite neki snimak iz vazduha da vidimo koliko ljudi je zaista tu. Danima nas terorisu sa cifrom 150.000 u Crnoj Gori.

Masa Narodna,

Sada je svima jasno da Narod Brani svetinje ! Niko ovaj narod nesmije ignorise ovoliku masu !

Bogumil,

4S, ogledalo litija, s vjerom imaju veze koliko IN4S s novinarstvom. Samo vi šetajte, do proljeća slobodno, zdravo je to

dragan,

sto ne objavite litije sa srpskim zastavama...zastavama druge drzave i napisete lijepo !!! jer ovo nisu nacionalisticki, i politicki skupovi kako rekose iz najvece opozicione partije SPC..

4boka,

@boka Jadan si ti ko god bio! Sada sam se vratio sa molebana Bilo je velicanstveno bez i jedne uvrede upucene bilo kome. Ali i to ocito nekom smeta.

Boka,

Jadni Kotore sto si docekao...Tuga i zalost za takvim gradom

Ostavi komentar

0/300