15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo zdravlja okuplja crnogorske ljekare iz dijaspore

Društvo

Comments 0

Ministarstvo zdravlja okuplja crnogorske ljekare iz dijaspore

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministarstvo zdravlja, pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, organizator je prvih susreta pod nazivom "Ljekari iz Crne Gore u dijaspori", koji će biti održani 17. i 18. septembra ove godine.

Osnovna misija organizacije ovako velikog i značajnog događaja, koji će okupiti na stotitne ljekara koji su crnogorski državljani ili su porijeklom iz Crne Gore, a žive u inostranstvu, jeste razmjena informacija i iskustava o funkcionisanju i organizaciji zdravstvenih sistema različitih država, razmjene znanja i iskustava između ljekara, održavanja redovne komunikacije sa našim ljekarima koji su radno aktivni u dijaspori, kao i jačanje saradnje Crne Gore sa svojom dijasporom, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. 

Shodno Zakonu o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima "dijasporom - iseljenicima smatraju se crnogorski državljani i druga lica porijeklom iz Crne Gore, koji žive u inostranstvu i koji Crnu Goru doživljavaju kao svoju matičnu državu ili državu porijekla i baštine je kao demokratsku, nezavisnu, suverenu i građansku", podsjećaju iz MZ. 

S tim u vezi, pravo prijave imaju svi doktori medicine koji su crnogorski državljani ili doktori medicine (ne uključuje farmaceute i stomatologe) porijeklom iz Crne Gore koji žive u inostranstvu i Crnu Goru doživljavaju kao svoju matičnu državu ili državu porijekla, a radno su aktivni u inostranstvu.

"Cilj nam je da poziv bude vidljiv i dospije do što većeg broja ljekara, koji vode porijeklo iz Crne Gore, pa je u tom smislu od velikog značaja i pomoć medija, kao i javnih institucija i svih građana, kako bi informaciju o organizaciji susreta dobili svi ljekari sa naših prostora.

Prijavni formular se može preuzeti na sajtu Ministarstva zdravlja Crne Gore http://www.mzd.gov.me/vijesti/219892/JAVNI-POZIV.html", navode u saopštenju. 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR