Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Kroz Kočane nema šetnje"

| Postavio/la: Antena M

Pogledajte snimak i fotografije sa skupa u Kočanima!

"Kroz Kočane nema šetnje"

Mještani MZ Kočani u Nikšiću okupili su se danas kod mjesne crkve u znak protesta zbog najavljene litije SPC u tom mjestu.

Ranije danas, grupa mještana MZ Kočani pozvala je građane da se ne okupljaju na litiji.

"Pozivamo vas da vašom histerijom ne remetite tišinu sakralnog objekta koji sagradiše naši preci, vjerujući da time grade objekat za širenje vjere, ljubavi i duhovnosti. Duhovnosti i vjere u Crnu Goru i njenu slobodu, koja ih je vodila i nosila u svim slobodarskim bitkama, pa i onoj u kojoj oslobodiše ovo parče zemlje na kojem vi danas cirkusate.

Poštovane komšije i vi koji to nijeste, ne unosite nemir u naš mir i umjesto vjere, nevjeru jednih u druge. Ne prisvajajte ono što nam đedovi u amanet ostaviše i ono što ćemo mi našoj đeci ostaviti, da zajedno sa vašom koriste u zdravlju i slozi", navodi se u saopštenju.

Oglasio se i paroh kočanski protojerej Mirko Vukotić koji je poručio da litija u Kočanima, najavljena za večeras, ipak neće biti održana jer skup nije na vrijeme prijavljen policiji, prenosi Pobjeda.

Komentari

Nikac,

Zivjeli mi Kocani tako I treba,ajmo Podgorice,Kotore,Danilovgrade

Montenegrina,

Veliko postovanje ovom narodu i ljudima. Zao nam je sto nismo dosli u vecem broju! Za Crnogorske svetinje!

KK,

28. % navodjeno iz Beograda i Moskve želi da nam sruši državu i nametne srednjovekovne bradonje, predsednika radikala- huligana, sa Marakane, ministra iz Zitoradje, i popa Gavrilovića iz Nisa da nam komanduju i određuju sudbinu i budućnost , prekinu put u EU i vrate nazad u balkansko grotlo mržnje

Bravo KOČANI !!!,

Stidiš li se Glavni Grade , metropolo nezavisne države, što bi da je ambisaju ovi iz tvojih predgradja, a još malo će je branit svi drugi bez TI !!!

Svijetli obraz dovijeka!,

Bravo, časni Crnogorci! Bog vas blagoslovio sto cuvate svoje CRNOGORSKO IME! Živjelo časno Kočane! Zivjela CPC ! Zivjela MAJKA NASA CRNA GORA!

Ostavi komentar

0/300