13 °

max 20 ° / min 7 °

Ponedjeljak

30.03.

20° / 7°

Utorak

31.03.

16° / 9°

Srijeda

01.04.

8° / 2°

Četvrtak

02.04.

12° / 0°

Petak

03.04.

14° / 3°

Subota

04.04.

15° / 8°

Nedjelja

05.04.

17° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Licemjerne insinuacije MCP i ostalih eparhija

Društvo

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nikolić: Licemjerne insinuacije MCP i ostalih eparhija

Insinuacije MCP i drugih eparhija SPC u Crnoj Gori, kojima se posredno ukazuje da bi vlast mogla imati neke veze sa paljenjem državne zastave u Budvi, u najmanju ruku su licemjerne, naveo je u saopštenju Miloš Nikolić iz DPS-a reagujući na današnje saopštenje SPC.

''Posebno imajući u vidu da je država brzo otkrila i procesuirala počinioce ovog gnusnog čina pa ostavljamo da Mitropolija pokaže kakve su to navodne veze između ovih lica i organa vlasti ili Demokratske partije socijalista.

Kako drugačije nazvati ove tvrdnje ako znamo da početak kampanje skrnjavljenja crnogorskih državnih simbola i neprimjerenog iscrtavanja simbola druge države, usmjerenih na provokaciju države Crne Gore i njenih građana, koincidira sa početkom crkvenih protesta i litija. Nikada nijesmo od predstavnika Crkve čuli pozive ili molbe djeci i drugima da poštuju simbole svoje države. Kao što nijesmo primijetili da je iko iz SPC osudio pokušaje paljenja crnogorske zastave u Beogradu nakon skupova podrške crkvenim protestima u Crnoj Gori''- naveo je on.

Takođe, s ponosom ističemo da se kod nas ne skrnave simboli drugih država, niti napada njihova imovina, pa ni susjedne, ni u uslovima najbrutalnije medijske kampanje i anticrnogorske propagande koja se bjesomučno otuda vodi u dužem periodu, dodao je Nikolić.

''Dovoljno je uporediti kako izgleda ulaz u Ambasadu Crne Gore u Beogradu i kako sa druge strane izgleda zgrada srpske ambasade u Podgorici, pa da bude jasno ko se i kako ponaša u čitavoj ovoj situaciji. Zato, umjesto saopštenja koje nijesu dostojne ni prosječne opozicione partije, od Mitropolije očekujemo da se jasnije odredi prema svim ovim događajima, i da ujedno izbjegnu jeftine i neprimjerene insinuacije, u pokušaju da skinu odgovornost za ono od čega se ne mogu odbraniti.

Očekujemo od nadležnih organa na svim nivoima da najodlučnije reaguju na pokušaje skrnavljenja državnih simbola i na sve druge nezakonite radnje sračunate da unize državu Crnu Goru, bez obzira da li se i to pokušava podvesti pod vjerske slobode i zaođenuti u svešteničko ruho''- zaključio je Nikolić u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR