16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

16° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bar: Hitne mjere zbog povećanja bezbjednosti u saobraćaju

Društvo

Comments 1

Bar: Hitne mjere zbog povećanja bezbjednosti u saobraćaju

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević održao je hitan sastanak sa komandirom Stanice policije Centra bezbjednosti Bar Predragom Buškovićem, načelnikom Službe Komunalne policije Dejanom Škerovićem i izvršnim direktorom doo "Komunalne djelatnosti" Stevom Pejovićem povodom učestalih saobraćajnih nezgoda sa tragičnim posljedicama i pitanjem bezbjednosti u saobraćaju u gradu.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, povod za sastanak su dvije saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom za nepunih mjesec u Bulevaru dinastije Petrovića, ali i ranije nezgode sa tragičnim posljedicama, zbog čega su preduzete urgentne aktivnosti za povećanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

"Dva nemila događaja za manje od mjesec u Bulevaru dinastije Petrovića jako su nas potresla i ovim putem porodicama upućujem izraze dubokog saosjećanja. Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da budu svjesni svoje odgovornosti čim izađu na kolovoz i da se pridržavaju pravila saobraćaja radi svoje bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju. Opština u saradnji sa Centrom bezbjednosti Bar u kontinuitetu sprovodi mjere i aktivnosti u pravcu unapređenja saobraćaja u našem gradu i u tom segmentu neće štedjeti ni sredstva ni napore za dobro svih nas. Nadam se da će zajednično djelovanje svih, kako Opštine i preduzeća Komunalne djelatnosti, tako i Centra bezbjednosti Bar doprinijeti da ovi nemili događaji ne budu dio svakonevice građana Bara i da će ove mjere dati pozitivne rezultate u cilju povećanja bezbjednosti i smanjenja saobraćajnih nezgoda i hazarda u gradu", kazao je Raičević. 

Postavljanjem usporivača brzine i zaštitnih ograda, rekonstrukcijom asfaltne podloge i trotoara, postavljanjem ulične rasvjete, horizontalne i vertikalne signalizacije, gradske službe unapređuju sigurnost u saobraćaju.

Tako je u proteklom periodu u saradnji sa doo "Komunalne djelatnosti" Bar u više navrata postavljana zaštitna ograda na Bulevaru sa namjerom da se promijene navike pješaka i ograniči prelazak ulice na nepropisnim mjestima, međutim ograda je često vrlo brzo nakon postavljanja otvarana, kažu iz Opštine. 

"Centar bezbjednosti Bar će pojačati mjere i radnje na kontroli poštovanja saobraćajnih propisa i s tim u vezi i u narednom periodu će represivno djelovati u okviru akcije pod radnim nazivom Pješak koja se u kontinuitetu sprovodi u našem gradu. Apelujemo na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju pravila, jer će u protivnom vozači koji ne propuste pješake na obilježenom pješačkom prelazu, ali i pješaci koji prelaze kolovoz van označenog prelaza, biti sankcionisani", poručio je komandir stanice policije CB Bar Predrag Bušković.

Na sastanku je zaključeno da se hitno sprovedu mjere sanacije oštećenja ograde tamo gdje je ograda nepropisno otvorena i da se postave nove ograde na dionicama koje su prepoznate kao frekventne za kretanje pješaka mimo pješačkih prelaza, a to je Bulevar revolucije, kao i da se razmotri mogućnost da se na predmetnim dionicama postave led svjetleći znakovi sa mjeračem brzine. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Topolica II

Dobra rekacija gradonačelnika. Ako već sami ne umijemo prevaspitat sebe da ne iskačemo pod točkove, onda mora ograda, a evo izgleda i betonski zid. A to što se lome ograde govori o nama...nažalost....a pohvalili bismo se da nam kultura traje vjekovima...