14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolegijum predsjednika Skupštine: Danas razgovor o virusu i zakazivanju sjednice

Društvo

Comments 0

Kolegijum predsjednika Skupštine: Danas razgovor o virusu i zakazivanju sjednice

Izvor: Dnevne novine

Autor: Antena M

  • Viber

Kolegijum predsjednika Skupštine biće održan danas i na njemu će biti razmatrana trenutna situacija u Crnoj Gori nakon uvedenog novog seta mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje, potvrđeno je Dnevnim novinama u crnogorskom Parlamentu.

Osim toga, očekuje se da će biti riječi i o zahtjevima pojedinih parlamentarnih stranaka i koalicija. Demokratski front zatražio je od predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da hitno zakaže vanrednu sjednicu parlamenta, posvećenu mjerama Vlade i NKT u borbi protiv virusa COVID-19.

I Liberalna partija je najavila da će zatražiti nastavak redovnog proljećnog zasijedanja Skupštine, kako bi parlament nastavio da obavlja ustavnu funkciju u, kako se navodi, najtežoj situaciji za Crnu Goru nakon Drugog svjetskog rata.

Iz te partije su kazali da će predložiti da se na dnevni red, uz najavljene hitne Vladine Predloge zakona, uvrsti i Predlog zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana crnogorskim zakonima i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori.

- Ovaj Predlog zakona koji je podržalo blizu 20.000 građana, a čiji je jedan od predlagača, uz 11 poslanika vladajuće koalicije, poslanik LP Andrija Popović, nalazi se u skupštinskoj proceduri više od dvije godine - navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR