7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cuce nijesu dozvolile da SPC danas saboruje u Zaljuti

Društvo

Tag Gallery
Comments 90

Cuce nijesu dozvolile da SPC danas saboruje u Zaljuti

Autor: Antena M

  • Viber

Veliki broj građana Cuca okupio se na na raskrsnici prema selu Zaljut, odlučan da ne dozvoli pristalicama SPC prolazak do Bajkove crkve, na Bjelilu. Druga grupa nalazi se kod same crkve.

Prema informacijama Antene M, svestenici Srpske crkve, na kraju, nijesu ni krenuli prema odredištu, a policija je sve pratila, kako ne bi doslo do incidenta.

SPC je planirala da danas u Zaljuti organizuje Ivanjdanski sabor "srpskog plemena Cuce", sa liturgijom, koja je trebalo da počne u 9 sati, a nakon toga okupljanje, besjede, guslari...

Ovakav poziv bukvalno je digao na noge Cuce, izazvao revolt i uznemirenje.

Cuce su se još sinoć počele okupljati na raskrsnici za Zaljut, riješeni da ni po koju cijenu ne dozvole isticanje srpske trobojke na njihovoj Bajkovoj crkvi.

Za Cuce postoji samo jedna zastava, ona pod kojom je ovo slavno pleme stoljećima ginulo za slobodu Crne Gore. Tu su zastavu i ovoga puta visoko podigli.

Prema saznanjima Antene M, pop Gojko Perović (i sam Cuca) juče je saznao za odluku svojih plemenika i pokušao da u telefonskom razgovoru isposluje prolazak do Bjelila. Kategorički mu je, međutim, saopšteno da ne računa na to. Jutrošnji događaji potvrdili su odlučnost Cuca da ne dozvole planiranu manifestaciju Srpske crkve.

Pozivu za Sabor na Ivanjdan, u kojem se ovo slavno crnogorsko pleme označava kao "srpsko" prethodila je Peticija podrške Cuca Srpskoj crkvi, sa 90 potpisnika.

Sagovornici Antene M kažu da je rijetko ko sa toga spiska viđen u Cucama, godinama unazad?

Komentari (90)

POŠALJI KOMENTAR

miki

Napokon jedno casno i cestito pleme neda da im otpadnici plemena kaljaju obraz 'Svaka cast CUCE, sluzite za primjer kako se voli i postuje svoja krvlju natopljena zemlja. Nadam se da su plemena Crnogorska napokon dobila primjer kako treba braniti i postovati djedovsku zaostavstinu za koju su se vodili mnogi ratovi. CESTITAM CUCAMA CRNOGORCIMA

Veselin

Bravo , ovo bi trebalo organizovati po cijeloj drzavi ! Sto prije , to bolje .

Stop_posrbljavanju

@Ja, jadi s tobom u tvoj dom. No ti ostavi Crnogorce na miru i idi sa tvojom bratijom uzurpatorskom u novopečenu domovinu Srbiju. Izdajnicima CG nema mjesta s nama, pogotovu babetinama u mantiji koji kunu sve crnogorsko i drže NAŠE hramove i prekrštavaju nas u srbe. Pi, što smo dozvolili! Posrbice.