15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kad su Srbi oslobađali Bosnu od Bošnjaka i Crnu Goru od Crnogoraca

Izvor: Foto: Wikipedia

Društvo

Comments 5

Kad su Srbi oslobađali Bosnu od Bošnjaka i Crnu Goru od Crnogoraca

Autor: Antena M

  • Viber

Godišnjica genocida u Srebrenici bila je prilika da se u Potočarima oda počast žrtvama, da brojni svjetski lideri govore o tom zločinu i podsjete da se on ne može zaboraviti, a ponajmanje i dalje poricati.

I crnogorski građani prisjećaju se danas genocida počinjenog prije 25 godina, ali i ukazuju na balkanske paradokse i postojanje ne tako malog broja ljudi koji slavi Srebrenicu i poriče genocid.

Jedan od njih je Vukašin Perović koji je na društvenim mrežama objavio sljedeće:

"Ponovo se slave jubileji. Dan oslobođenja Srebrenice. Srbi slave dan kada su oslobađali Bosnu od Bošnjaka. Da ne licitiramo brojem pobijenih Bošnjaka, zapaljenih kuća, silovanih žena, raseljenih… Slaviti nešto što bi svakog normalnog naćeralo da na koljenima traži oprost, u najmanju ruku je čudno. Civilizovanoj Evropi je teško objasniti ovu pojavu, ali nama u Crnoj Gori je sve jasno. Prije dvije godine Srbi su slavili 100 godina od oslobađanja Crne Gore od Crnogoraca. Slavili su ubijanje Crnogoraca (žena, starih, đece), paljenje kuća, silovanje žena, raseljavanje… Sramni slavljenici, sramni jubileji. Narod bi reka: čega se pametan stidi, time se… Ima li iko u tom narodu da shvati da je to bilo pogrešno. Ne treba Bošnjacima i Crnogorcima nikakvo izvinjenje, ali vaše ponašanje nam govori da nijeste svjesni što ste uradili. A kad ne vidite svoje greške, nikad ne možete naprijed i možete dobiti želju da to uradite ponovo. Zato, manite se "oslobađanja" drugih od samih sebe, nego pokušajte da oslobodite svoju glavu i svoju dušu", napisao je Perović.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

cuca

Hrvatsku od Hrvata, Kosovo od Albanaca... no, rezultat nihovog "oslobadjanja" biće - "svi pod jednu krušku". :)

Muzil

Od boga Hibrisa sobzirom da su nebeski narod srbima potice da u svemu precenjuju sebe a podcenjuju druge i tako vjekovima iz gluposti u gluoodt