10 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obilježena decenija saradnje VCG i Nacionalne garde države Mejn

Društvo

Comments 0

Obilježena decenija saradnje VCG i Nacionalne garde države Mejn

  • Viber
U kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu danas je održana svečana ceremonija kojom je obilježeno deset godina saradnje između Vojske Crne Gore i Nacionalne garde države Mejn, kao najvažnijeg aspekta strateškog partnerstva između Crne Gore i ove američke države.
Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić je zahvalio na konstantnoj podršci Nacionalne garde države Mejn u procesu transformacije i reforme Vojske.
 
„Uspostavljanje strateškog partnerstva sa Nacionalnom gardom Mejna bila je prekretnica u razvoju sposobnosti i unaprjeđenju interoperabilnosti Vojske Crne Gore, ali i zamajac procesa transformacije i reformi“, istakao je  admiral Samardžić.
 
Komandant Nacionalne garde države Mejn, brigadni general Daglas Farnem zadovoljan je dosadašnjom saradnjom sa Vojskom Crne Gore i istakao je  važnost realizacije zajedničkih aktivnosti u okviru SPP programa za dalje jačanje partnerstva.
 
„Program državnog partnerstva je naše obećanje vama da ćemo zajedno raditi na ispunjavanju cilja da Evropa bude cjelovita, slobodna, prosperitetna i da u njoj vlada mir. Dok zajedno idemo naprijed, ostajemo posvećeni pružanju podrške razvoju vaših kapaciteta i procesa, što će pomoći da da se razvije interoperabilnost sa Alijansom i obezbijediti vašu uspješnu integraciju u NATO“, istakao je general Farnem.
 
Ceremoniji, na kojoj su uručene i zahvalnice za realizaciju brojnih projekata u okviru Programa, prisustvovao je i general Persi Hurtado, zamjenik načelnika Odjeljenja za planiranje i strategiju u Komandi američkih snaga za Evropu (EUCOM).
 
Saradnja sa Nacionalnom gardom države Mejn odvija se u više oblasti: pružanje podrške i pomoći Vojsci Crne Gore u implementaciji Partnerskih ciljeva, unaprjeđenje spremnosti VCG za učešće u međunarodnim misijama, kao i unaprjeđenje sposobnosti za reagovanje u vanrednim situacijama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR