14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šefica Direktorata za obrazovanje ponovo zvijezda društvenih mreža

Izvor: MPNKS/RSE

Društvo

Tag Gallery
Comments 6
prosvjeta opet briljira - Ako pitanje o vakcinaciji zadire u intimu, šta ćemo tek s protestima?

Šefica Direktorata za obrazovanje ponovo zvijezda društvenih mreža

Autor: Antena M

  • Viber
Slavica Ilinčić na čijem se Facebook profilu može vidjeti zastava NATO-a u plamenu, a na temu vakcinacije protiv kovida kaže da “viruse rastjeruje duvanskim dimom”, sada u centru pažnje zbog protesta

Slavica Ilinčić, v. d. direktorica Direktorata za osnovno i predškolsko vaspitanje i obrazovanje proteklih je mjeseci bila zvijezda društvenih mreža, istina možda ne namjerno, a ove sedmice učvrstila je svoju titulu.

Njene nadasve neprimjerene izjave o javnom zdravlju, politici, manjinama "šerovale su se naširoko", budući da je teško povjerovati da dolaze od nekog iz resora prosvjete. 

Ono u šta je lako povjerovati jeste bliskost svjetonazora gospođe Ilinčić i ministarke spomenutog resora. Direktorica Direktorata za osnovno obrazovanje na društvenim mrežama i ne krije oduševljenje likom i djelom ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

S tim u vezi, možda opet nije začuđujuće, ali vrijedno alarmiranja svakako jeste - najnovija aktivnost Ilinčić je pozivanje direktora škola i vrtića, kojima je pretpostavljena, na ulične proteste zbog najava o smjeni Vlade.

Društvene mreže prepravila je prepiska iz vajber grupe direktora škola, a o toj temi raspravljale su i URA i Demokrate, o čemu više možete pročitati na linku ispod.

Posebno je zanimljivo da je Ilinčić član Komisije Ministarstva za izbor direktora, koja obavlja intervju sa kandidatima i daje mišljenje, te se postavlja pitanje prolaze li bolje oni koji se pridruže protestima. Ona takođe ima vajber grupu na kojoj daje savjete i instrukcije v. d. direktorima koji se odnose na raspisivanje konkursa za radna mjesta, zapošljavanje nastavnika na neodređeno vrijeme, raspisivanje konkursa za direktore, angažovanje asistenata u nastavi i slično.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta su Vijestima kazali da Ilinčić nije nikoga pozvala na protest, već iskazala svoj stav: "Direktori ustanova su građani, misaona, a samim tim i politička bića, koja imaju pravo da izraze svoj odnos prema aktuelnoj političkoj situaciji, ali van školske zgrade i dvorišta i van radnog vremena“, kazali su između ostalog iz MPNKS.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Simo

Tako je Vuče DPS i Milo su najveća podvala Crnogorcima jer su uništili sve procrnogorski partije a podsticali rad SPC i prostpskih partija svih opcija.Nažalost Crnogorci i dan danas posle svega viđenoga vjeruju Milu i DPSu

Sramota

Kad pogledamo ovaje je zapošljena u prosveti, Krivokapić takodje, Bratićka zapošljena i dat joj pasoš... 400 vd direktora svi bili upošlheni u državnoj administraciji a deceniju nam crkva Srbije i Srbi lažu kako su diskriminisani i kako ih nema u državnoj administraciji.Pi lažova lažavih