19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Janović – Orav: Prioritet uključivanje djece u sport

Društvo

Comments 0

Janović – Orav: Prioritet uključivanje djece u sport

  • Viber
Ministar sporta Nikola Janović primio je danas šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava, sa kojim je podijelio planove funkcionisanja  novoformiranog Ministarstva sporta.
Janović je istakao da je u Ministarstvu formiran sektor mladih, u kojem će se voditi računa posebno o potrebama omladine, koja će svakako osjetiti benefite od formiranja novog resora. Kao jedan od osnovnih prioriteta naglasio je uključivanje djece u sport, saopšteno je iz Ministarstva. 
 
Govoreći o planovima tokom mandata, ministar je naveo funkcionisanje na dva kolosijeka. Prvi je, zbog društva i zdravlja nacije, uključiti djecu u sport, a drugi se odnosi na sportove koji su od značaja za našu zemlju i potvrđeni ostvarenim visokim rezultatima.
 
Kao bitan segment svojih aktivnosti, ministar Janović je naveo obilazak gradova i škola, kako bi se unaprijedio školski sport, te izrazio spremnost da sasluša sugestije oko uključivanja djece u sport.
 
Ministar je kazao da su finansijska sredstva obezbijeđena u okviru budžeta, te da će prioritet biti finansiranje razvojnih projekata.  Istakao je da će to biti riješeno novim zakonom, na kome će se detaljno raditi.
Ambasador Orav se saglasio da se pred Ministarstvom sporta nalazi dosta izazova, te istakao spremnost  EU za saradnju u dostizanju postavljenih ciljeva.
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR