24 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

24° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

19° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

16° / 10°

Utorak

07.05.

19° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kriminolog Velimir Rakočević: Represivne i preventivne mjere policije daće rezultate

Društvo

Comments 0

Kriminolog Velimir Rakočević: Represivne i preventivne mjere policije daće rezultate

  • Viber
Kada je posrijedi bezbjednosna situacija u zemlji tačno je, ocjenjuje za portal Antena M kriminolog i dekan pravnog fakulteta Velimir Rakočević, da postoje sve učestaliji delikti sa elementima nasilja.

’’Naravno, to još uvijek ne znači da je bezbjednost ozbiljnije ugrožena. Mi kao država u kojoj je bezbjednost na vrlo visokom novou ne bi smjeli da dozvolimo da se ponavljaju ovakve nemile scene na crnogorskim ulicama’’-ocijenio je on i dodao da su aktuelne racije i pojačane kontrole u skladu sa mjerama koje preduzimaju razvijene zemlje kada se sretnu sa sličnim problemom.

Rakočević smatra da će preventivne i represivne mjere policije dati rezultate.

’’Što se tiče najnovijih mjera MUP-a one su potpuno opravdane, možemo reći i iznuđene, jer je to metod rada u razvijenim društvima i službama bezbjednosti. Kada dođe do usložnjavanja bezbjednosne situacije onda se koriste te hitne mjere. Ovo će dati rezultate jer će to biti najbolji sistem odvraćanja potencijalnih izvršilaca od vršenja krivičnih djela, jer samo pojačano prisustvo policajaca na javnim mjestim aje dovoljan razlog da obeshrabri počinioce krivičnih djela’’- kazao je Rakočević.

Kada su posrijedi smjene u policiji, Rakočević ocjenjuje da to ne znači da osobe koje su smijenjene nijesu radile adekvatno. Osvježenja, smatra uvijek daju dobre rezultate.

Kako je saopšteno iz policije,kontrole usmjerene na bezbjednosno interesantne osobe će biti nastavlojene, kako u Podgorici tako i u drugim gradovima kada, kako su pojasnili, bude procijenjeno da je to potrebno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR