13 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šimun naložio provjeru rada zdravstvenih ustanova i direktora: Sankcije za one koji nijesu radili po zakonu ili su narušili ugled ustanove

Izvor: MZ

Društvo

Comments 2

Šimun naložio provjeru rada zdravstvenih ustanova i direktora: Sankcije za one koji nijesu radili po zakonu ili su narušili ugled ustanove

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo zdravlja po nalogu ministra Vojislava Šimuna provjerava rad zdravstenih ustanova, među kojima je i Klinički centar, i njihov rukovodeći kadar, saznaje CdM.

Ovu informaciju za CdM je potvrdilo i Ministarstvo zdravlja, uz jasnu poruku – gdje god postoji narušen ugled ustanove, greške u procedurama ili kršenje zakona, Ministarstvo će adekvatno reagovati.

Kako su kazali u Šimunovom resoru, trenutno je u toku detaljna analiza poslovanja zdravstvenih ustanova, uključujući i rad direktora.

“Odluke o daljem statusu zaposlenih biće donijete na osnovu činjeničnog stanja, strogo po profesionalnim kriterijumima. Ukoliko se utvrdi kvalitet usluga, profesionalizam i etičnost, takvi menadžmenti će biti podržani”, navode iz Ministarstvu zdravlja.

Iz ovog resora poručuju da je za efikasno funkcionisanje, dobru organizaciju rada i finansijsku održivost zdravstvenih ustanova veoma važno da se na rukovodećim pozicijama nalaze stručnjaci, koji posjeduju kvalitet i znanje i ispunjavaju profesionalne i moralne standarde.

“U cilju utvrđivanja dosadašnjeg učinka i kvaliteta rada, Ministarstvo zdravlja formiralo je komisiju koja se sastoji od ekonomista, ljekara i pravnika zaposlenih u Ministarstvu zdravlja. Cilj ove komisije je provjera stručnog rada zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori. Komisija je izvršila kontrolu jednog broja ustanova, kako većih tako i manjih u svim regijama zemlje. Pomenuti proces podrazumijevao je uvid i izuzimanje dokumentacije u cilju sagledavanja trenutnog stanja i uočavanja eventualnih nepravilnosti u radu. Na osnovu prikupljenih informacija, biće sačinjeni izvještaji koji će poslužiti Ministru zdravlja za dalje postupanje”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Na pitanje da li Ministarstvo ima informacije o navodnim zloupotrebama u Kliničkom centru kao što su uništavanje dokumentacije i fingiranje bilansa, iz ovog resora kažu da nemaju potvrđenih informacija.

“Ministarstvo zdravlja nema potvrđenih informacija o navodnim zloupotrebama kao što su uništavanje dokumentacije ili “fingiranje” bilansa. Napominjemo da su svi aspekti poslovanja zdravstvenih ustanova podložni pažljivoj analizi. Cilj ovih kontrola je povratak ugleda i povjerenja u zdravstveni sistem Crne Gore kao i obezbjeđivanje efikasne i kvalitetne zdravstvene usluge za sve građane”, zaključuju iz Ministarstva zdravlja.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Maja

Nažalost zbog nestrucnog kadara,koi hara zdravstvo,i kupljenih diploma,bez obrazovanja i znanja,nemozemo dobiti adekvatno lijecenje,uče se na pacijentima i medicinske sestre i pojedini DR.Cast izuzecima. Pola ih je sa osnovnom školom i srednjom..Došlo do posla preko partija ,polagali ispite novcm .

Herceg Novi

Heeceg Novi provjeriti pod hitno.Ovog direktora svetosavskog talibana da ga vrate u Berane,pod hitno.