25 °

max 25 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đuranović: Nijesam iznenađen, ovo nije kraj posrnuća RTCG; Arnautović: Novinari i urednici su odgovorni za ono što ide u program

Društvo

Comments 1

Đuranović: Nijesam iznenađen, ovo nije kraj posrnuća RTCG; Arnautović: Novinari i urednici su odgovorni za ono što ide u program

Autor: Antena M

  • Viber

Izjava atletičarke Marije Vuković uzdrmala je javnost, a ostaje i pitanje zašto je sporni dio emitovan na Javnom servisu s obzirom na to da je emisija montirana naknadno. 

Antena M je kontaktirala urednicu informativnog programa Televizije E Mariju Arnautović, kao i glavnog odgovornog urednika lista Pobjeda, Draška Đuranovića.

Arnautović kaže da je obaveza novinara ali i urednika da štite javnost bez obzira o kakvom se programu radi, kao i da uvijek postoji mogućnost, kao u ovom slučaju, da se određene izjave sagovornika isprave.

"Ono što je važno u ovom trenutku reći da su novinari i novinarke, urednici i urednice odgovorni za ono što ide u programu i to je apsolutni stav ne ulazeći u to da li je neko od naših sagovornika pogriješio, bio zlonamjeran. 

Kakav god je bio naša dužnost i obaveza je da tu grešku ispravimo, a postoje načini da se to uradi", kaže Arnautović.

Potez urednika nezavisne produkcije čiji je prilog objavljen na Javnom servisu se, prema riječima Đuranovića, ne može smatrati greškom.

"Autorima emisije se sjajno učinjela metafora kokoške na grbu Crne Gore i to govori i o njima i o Javnom servisu koji je dužan naravno da daje radove nezavisne produkcije, ali istovremeno je dužan i da provjerava program koje emituje na svom kanalu", poručio je Đuranović.

Politika Javnog servisa ali i generalno stanje u crnogorskom društvu je posljedica, smatra Đuranović, politike koja je došla na vlast 30. avgusta.

"Rukovodstvo Javnog servisa, koje nije poštovalo sudske odluke, zašto bi poštovalo uopšte pravila profesije, principe, kodeks i standarde.

Dakle, ako ne poštujete zakone, teško je očekivati da ćete poštovati profesionalne kodekse, tako da me iskreno ne iznenađuje i ne vjerujem da je ovo kraj posrnuća Javnog servisa", istakao je Đuranović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mina

Naravno da treba sve kontrolisati prije objave ali ne treba ni skrivati izjave poput ove, imamo pravo znati ko je ko u svojoj zemlji