19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prosvjetni radnici nastavljaju štrajk, Spajić danas sa predstavnicima Sindikata

Izvor: Antena M/Media Biro

Društvo

Comments 0

Prosvjetni radnici nastavljaju štrajk, Spajić danas sa predstavnicima Sindikata

Autor: Antena M

  • Viber

Štrajk prosvjetnih radnika u Crnoj Gori, koji je počeo u ponedjeljak nakon što nije postignut dogovor između Sindikata prosvjete (SPCG) i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) o povećanju zarada prosvjetarima, biće nastavljen danas.

Iz SPCG su saopštili da je u ponedjeljak nastava bila obustavljena u 138 ustanova, dok su pojedine radile djelimično, sa malim brojem zaposlenih koji nijesu u štrajku.

Predsjednik SPCG Radomir Božović rekao je da je nastava obustavljena u toliko ustanova i pored, kako je naveo, neviđenih pritisaka i zastrašivanja prema prosvjetnim radnicima koji su u štrajku.

Premijer Milojko Spajić pozvao je prosvjetne radnike da razgovaraju sa Vladom i poručio da nema potrebe za štrajkom i da pod pritiskom neće promijeniti odluke.

Spajić kao i predstavnici ministarstava prosvjete i finansija prisustvovaće u 17 sati sjednici Glavnog odbora Sindikata prosvjete. 

Iz MPNI su poručili da će uložiti sve napore da se što prije uspostavi redovni nastavni proces u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Ministarstvo je saopštilo da je poštujući važeću zakonsku regulativu i preduzimajući radnje iz svoje nadležnosti, Zaštitniku imovinsko pravnih interesa Crne Gore uputilo zahtjev za pokretanje postupka za utvrđivanje nezakonitosti štrajka u organizaciji Sindikata prosvjete Crne Gore, a sve sa ciljem iniciranja postupka pred Osnovnim sudom u Podgorici. 

Štrajk prosvjetnih radnika podržali su sindikati državnih službenika i namještenika, radnika trgovine i medija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR