26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zaposleni u pljevaljskoj biblioteci štrajkovaće protiv naimenovanja Bojane Đačić za direktoricu te ustanove

Društvo

Comments 1

Zaposleni u pljevaljskoj biblioteci štrajkovaće protiv naimenovanja Bojane Đačić za direktoricu te ustanove

Izvor: Pljevaljske novine

Autor: Antena M

  • Viber

Zaposleni u JU Nardodna biblioteka „Stevan Samardžić“ najavili su jednočasovni štrajk upozorenja ispred zgrade Opštine, sa zahtjevom  da se ne dozvoli imenovanje Bojane Đačić za direktoricu te ustanove. Njihov zahtjev je i razrješenje predsjednika Savjeta Nemanje Stanimirovića i članova Milutina Petrovića, Milice Brašanac i Aldina Kordića. 

U saopštenju za javnost zaposleni iznose niz zamjerki na rad Bojane Đačić. Tvrde da se u prethodnom periodu lažno predstavljala kao vršilac dužnosti direktora, da je počinila nezakonite i nedozvoljene radnje, vršila mobing nad radnicima.

Predsjedniku Savjeta spočitavaju da je je tajno potpisao Aneks 2, kojim je omogućeno da Bojana Đačić dobije produžetak ugovora na poziciji vršioca dužnosti direktora, a ostalim članovima Savjeta  zamjeraju što nijesu  adekvatno reagovali.

Svoje zahtjeve zaposleni su naveli u otvorenom pismu, koje su uputili osnivaču Opštini Pljevlja, predsjedniku opštine Pljevlja, nadzornom Sekretarijatu, Odboru za izbor i imenovanja Opštine Pljevlja, Savjetu JU Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“.

Na pitanje da prokomentariše navode zaposlenih u Biblioteci v.d. direktorice ove ustanove Bojana Đačić kazala je za Pljevaljske novine da nadležni organi mogu i treba da utvrde istinitost tih tvrdnji.

„Ulaziti u verbalnu polemiku sa zaposlenima u ustanovi u kojoj sam direktorica je neukusno i nepotrebno. Upravo iz tog razloga ne želim komentarisati i polemisati preko sredstava javnog informisanja, a za sve navedeno moj stav je  da nadležni organi mogu i treba da utvrde istinitost navoda“, kazala je Đačić.

Bojana Đačić je učiteljica, koja je u fokus javnosti dospjela 2021. godine kada je bila postavljena za v. d. direktorice Osnovne škole „Ristan Pavlović“ u Pljevljima i smijenjena nakon samo dva dana zbog fotografije sa kokardom i objava na društvenim mrežama. Nju je naimenovala i ubrzo razriješila tadašnja ministarka nauke, prosvjete, kulture i sporta Vesna Bratić.

Nakon naimenovanja Đačić u javnosti su objavljene njene fotografije sa kokardom, ali i profil na Tviteru na kojem su iznošeni uvredljivi i šovinistički stavovi, a koji je zbog toga i uklonjen sa te društvene mreže.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

chronicler

Bojana i Slavica direktorke narodnih biblioteka??? Bježi, knjigo kud te noge nose kad si dočekala da kokardašice tobom rukovode! Ovo je mračno doba za kulturu i prosvjetu ove zemlje.