26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćepanović: Sramotna je Jelićeva izjava da je nasilje nad ženama izlizana tema, pokazao je da je nedostajan funkcije

Društvo

Comments 0

Šćepanović: Sramotna je Jelićeva izjava da je nasilje nad ženama izlizana tema, pokazao je da je nedostajan funkcije

Autor: Antena M

  • Viber

Da u Nikšiću na pozicijama odlučivanja sjede oni koji pokušavaju ućutkati slobodnu misao političara, intelektualaca i novinara, svjedočimo svakodnevno, a sada svom opusu djelovanja dodali su i zabranu umjetnosti i gušenje glasa u borbi protiv nasilja nad ženama, saopštila je Kristina Šćepanović, sekretarka za međunarodnu saradnju Savjeta mladih DPS Crne Gore i odbornica u SO Nikšić.

"Skandalozna je izjava umjetničkog direktora JU “Nikšićko pozorište“ Janka Jelića, kojom je dotični relativizovao nasilje nad ženama, koje je, nažalost, stvarnost mnogih žena u Crnoj Gori, u prilog čemu govore i porazni statistički podaci.

Ovim sramotnim istupom u čijim okvirima je istakao da je nasilje nad ženama izlizana tema, te da su žene te koje diskriminišu, ali i zabranom igranja predstave koja ima za cilj da osvijesti publiku o važnosti borbe protiv nasilja, Jelić je pokazao da je nedostojan funkcije koju obavlja", navodi ona.

I ne samo to, on je, dodaje, i srozao ugled institucije u čijim okvirima ga je zapalo da obavlja funkciju umjetničkog direktora, dok očigledno, usljed vlastite ograničenosti, neukosti i primitivizma, ne zna da je smisao umjetničkog izraza zapravo u tome da predstavlja glas onih čiji glas iz nekog razloga ne odjekuje.

"U krajnjem, svjedočili smo ćutanju nikšićkih vlastodržaca mnogo puta, ne očekujemo nikakve specijalne reakcije ni povodom ovog sramoćenja Nikšićkog pozorišta od strane pojedinca, za čije imenovanje snose odgovornost. Jasno je kao dan da je sve ovo dio njihovog ideološkog paketa, a mi odavno znamo s kim imamo posla", zaključuje Šćepanović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR