18 °

max 18 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EK konstatovala napredak Crne Gore u oblasti readmisije

Društvo

Comments 0

EK konstatovala napredak Crne Gore u oblasti readmisije

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska delegacija, u čijem sastavu su bili predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva vanjskih poslova i predstavnici Misije Crne Gore pri EU učestvovala je na VIII sastanku Zajedničkog komiteta o readmisiji Crna Gora – Evropska unija, sa predstavnicima Evropske komisije – DG HOME, DG NEAR, država članica i FRONTEX-a.

Sastanak je održan sa ciljem praćenja implementacije Sporazuma o readmisiji, a na kojem je konstatovan napredak naše države u ovoj oblasti. Sagovornicu su se saglasili da je Crna Gora najveći napredak ostvarila u smislu smanjenja broja crnogorskih državljana kojima je naloženo da napuste teritoriju Evropske unije, smanjen je broj zamolnica za readmisiju crnogorskih državljana, a takođe je evidentiran manji broj zahtjeva za azil, saopšteno je iz MUP-a.

Predstavnici Evropske komsije su, kako je saopšteno, pohvalile procedure povratka koje primijenjuju crnogorske vlasti i izraženo je zadovoljstvo država članica Evropske unije ukupnom saradnjom sa institucijama Crne Gore u oblasti readmisije.

Pitanje migracije zauzima značajno mjesto u pregovaračkom poglavlju 24, kao i u državama članicama Evropske unije, te u okviru oblasti readmisija, povratak i procedure koje se primjenjuju s tim u vezi, za sada ide u odličnom smjeru, što predstavlja važan segment na evropskom putu Crne Gore, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR