18 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

23° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Miranović podnio ostavku na članstvo u Savjetu RTCG

Izvor: Screenshot (Media Biro)

Društvo

Comments 4

Miranović podnio ostavku na članstvo u Savjetu RTCG

Izvor: pobjeda.me

Autor: Antena M

  • Viber

Član Savjeta Radio-televizije Crne Gore Predrag Miranović obavijesto je danas Skupštinu Crne Gore da podnosi ostavku na članstvo u tom upravljačkom tijelu Javnog servisa.

On u dopisu predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću navodi da je početkom ove godine „preuzeo nekoliko dodatnih obaveza na Univerzitetu Crne Gore i u CANU“, te da rukovodi nacionalnim naučno-istrazivačkim projektom koji će trajati do 2026. godine,kao i da je preuzeo rukovođenje multilateralnim međunarodnim projektom koji će trajati do 2025. 

- Takođe u okviru Crnogorske akademije nauka i umjetnosti planiram da se ove godine intenzivno angažujem na dva leksikografska projekta. Zbog ovih dodatnih obaveza nijesam u mogućnosti da se na kvalitetan način posvetim obavezama u Savjetu RTCG – navodi Miranović u dopisu, prenosi Pobjeda. 

Miranoviću je mandat člana Savjeta trebalo da istekne u junu naredne godine.

Ovo je drugi put da jedan član Savjeta RTCG podnosi ostavku nakon presuda crnogorskih sudova o nezakonitom izboru Borisa Raonića na poziciju generalnog direktora Javnog servisa.

Prošle godine, nakon pravosnažne presude Višeg suda po kojoj je Raonić nezakonito izabran na konkursu iz 2021. godine, a uoči same sjednice sjednice Savjeta RTCG na kojoj je 1. juna izvršen, prema nedavno donešenoj presudi Osnovnog suda u Podgorici, njegov nezakoniti reizbor, ostavku na članstvo u Savjetu je podnio Bojan Baća.

On je tada u svom obrazloženju ostavke naveo da je pravna posljedica presude Višeg suda višesmislena i otvorena za ili-ili tumačenja.

- Kako pravna posljedica drugostepene presude nije decidirana, već je višesmislena, „korisna nejasnoća“ otvorena za „ili-ili“ tumačenja, i to po principu „može da bude, ali ne mora da znači“ smatram da nijesam vičan pravnoj hermeneutici koja bi pronikla u srž crnogorske pravosudne ezoterije - napisao je tada Baća u obrazloženju.

Zanimljivo je da i ostavka Miranovića dolazi uoči, zatvorenog za javnost, sastanka Savjeta povodom presude Osnovnog suda u kojoj je reizbor Raonića, u kojem je učestvovao, proglašen nezakonitim, piše Pobjeda. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Kasno

Dobro si se śetio da ti u tom društvu nije bilo mjesto. A što ćemo s onim odlukama u kojima si učestvovao? Oće li i odluke podnijeti ostavku? Kasno, no bolje ikad no nikad

Simikliser

Zao mi je profesore iz Japana ali vasa reakcija stize kasno i opet potvrda nemanja stava ilihrabrosti biti protiv

mr

Inače si i do sada jako "kvalitetno" obavljao taj zadatak! E moj profesore! Jeftina rasprodaja!