26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević čestitao vjernicima SPC: Sile zla protiv kojih smo se borili prije četiri godine žele da nastave posao protiv naše crkve

Izvor: Screenshot

Društvo

Comments 4

Kovačević čestitao vjernicima SPC: Sile zla protiv kojih smo se borili prije četiri godine žele da nastave posao protiv naše crkve

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, Mitropolitu crnogorsko - primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko nikšićkom Metodiju, Arhijerejskom namjesništvu nikšićkom, i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

„Svi naši porazi i pobjede u ovom svijetu ne mogu se mjeriti sa Istinom da je Hristos vasrksao, pobijedio smrt i mrtvima u grobovima darovao život. Tu Istinu pronosi već više od osam vjekova na ovom prostoru naša pomjesna Crkva, počev od Svetog Save pa do današnjih arhijereja na njegovom tronu i tronovima naših drevnih eparhija. Oni koji su prije skoro pet godina krenuli u pokušaj da Srpsku pravoslavnu crkvu unište u Crnoj Gori i dalje nisu odustali od toga nauma, i dalje siju mržnju i žele da spriječe pomirenje naroda", naveo je Kovačević.

Ali, kako kaže,"moramo ostati mirni i uz ljubav imati strpljenje i snagu da sačekamo momenat kada će ta mržnja nestati".

"Istinu pokušavaju da sakriju od nas, da je ućutkaju, kao što pokušavaju da dokažu da je i naš Nikšić nečiji drugo grad a ne Svetog Vasilija Ostroškog. Ipak Istina uvijek nađe put a od prošle godine Sveti Vasilije Ostroški je i formalno postao slava našeg grada. Iako je to samo simbolična potvrda onoga što narod odavno osjeća ima onih koji se i protiv toga bune i koji bi željeli da one sile zla protiv kojih smo se borili prije četiri godine dobiju u Nikšiću priliku da nastave svoj posao protiv naše Crkve i naroda. Nikšić im na to odgovara svakog 12. maja svojom veličanstvenom Litijom u slavu Svetog Vasilija Ostroškog i vaskrslog Hrista a tako će biti i ove godine.

Nikšić se vratio svojim korijenima i sada može sigurnije da zakorači u bolju budućnost davajući dovoljno prostora svakome da se ostvari na ličnom i profesionalnom planu“, naveo je Kovačević.

Kovačević je još poželio da ovaj veliki praznik svima podari mudrost, strpljenje i hrabrost da "ostanemo zdravi tijelom i duhom i da istrajemo u borbi za one vrijednosti koje su krasile naše slavne pretke."

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

A nesreco jedna , imamo i mi svoje korjene i dobro znamo i njegujemo i branimo ono sto su nam pretci krvlju stekli ,dok su se vasi korjeni protegli u tudje dvoriste. Ti umisljeni velikosrbine brzo ces da shvatis da nasa groblja i nase svetinje koje su nasi pretci gradili su vlasnistvo ove drzave

satiricar

pogledajte ovu samo ovu šklompociju i elokventnost .

jovan

Ni Sveti Vasilije, da se pita ne bi prihvatio ulogu koju mu ti daješ. Teško je razumjet tvoje misli, ali: Crkve su i onih koji vjeruju, i onih koji ne vjeruju, ali ih poštuju, po djednako. No, u svakom slučaju pripadaju državi, i narodu koji ih je gradio, i branio. Posvećene su Bogu i svetim(dobrim) ljudima.