27 °

max 27 ° / min 15 °

Subota

18.05.

27° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CGO: Šta sve može stati o RTCG u dvije obične sedmice?

Društvo

Comments 2

CGO: Šta sve može stati o RTCG u dvije obične sedmice?

Autor: Antena M

  • Viber

 
Osnovni sud u Podgorici poništio je odluku RTCG o imenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG. Ovo je druga presuda Osnovnog suda, povodom drugog nezakonitog imenovanja Raonića. Ponovo je naloženo Savjetu da izvrši izbor među kandidatima koji su se prijavili na inicijalni konkurs, ali što ne uključuje Raonića, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje.

 “Potpredsjednica Savjeta Marijana Camović Veličković zatražila je sazivanje hitne sjednice Savjeta povodom ove odluke Osnovnog suda, ali predsjednik Savjeta Veselin Drljević ponovo je zloupotrijebio svoja ovlašćenja i odbio to uz prijedlog da se održi sastanak zatvorenog tipa”, podsjetili su iz CGO.

Naglašavaju da je član Savjeta RTCG Predrag Miranović podnio je ostavku godinu prije isteka mandata uz obrazloženje da će intezivirati svoj rad na UCG i CANU. Ta ostavka stiže pred sastanak zatvorenog tipa povodom presude Osnovnog suda zbog nezakonitog imenovanja Raonića u kojem je kao član Savjeta RTCG i sam tada učestvovao.

 “Asocijacija Spektra objavila je rješenje Agencije za elektronske medije, kojim se utvđuje da je RTCG tokom emitovanja informativnih emisija “Dnevnik 2” i “Argumenti” višestruko prekršila Zakon o medijima i Odobrenje za emitovanje, time što nije obezijedila profesionalno i odgovorno informisanje.

Skupština Crne Gore je uprkos apelu 17 NVO da to ne čini, prije usvajanja novog seta medijskih zakona koji se očekuje u narednih mjesec dana, okončala izbor dva člana Savjeta RTCG po aktuelnom zakonu, a među njima i Naoda Zorića, koji je već dva puta učestvovao u nezakonitom izboru Raonića”, ističu u CGO.

Navode da je Generalni sekretar Demokratske Crne Gore, Boris Bogdanović, otvorio, iako ograničeno, pitanje sistematizacije u RTCG i kapacitiranosti kadrova, što je prvi put da se neko iz vladajuće većine od izbora Raonića zapita kako su stvari uređene u RTCG.

“Uslijedio je odgovor prozvanog Raonićevog pomoćnika, Mitra Rakčevića, na zapanjujuće niskom nivou za nekog ko pokriva tu poziciju”, dodaju iz CGO.

Napominju da je pravosnažnim presudama sudova, kao i mišljenjem ASK, potvrđeno da je Raonić nezakonito na poziciji generalnog direktora RTCG.

“Koga je i čime Raonić zadužio da poslije svega ostaje na istoj funkciji”, pitaju u CGO.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Jana

Rakčević je pokazao nivo! Prvi put se čulo za njega, a kako neće. Mora odgovarati po kodeksu koji su sami izglasali. Ponizio je RTCG! SRAMOTA!

Pomocnik

Rakčevic je Raonikijev operativac, kao i Vešović. Ali su providni u svojim obmanama