14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko je dopremio 38 kilograma droge u Bar: Bez osumnjičenog

Društvo

Comments 1

Ko je dopremio 38 kilograma droge u Bar: Bez osumnjičenog

Izvor: Pobjeda

Autor: Milica Mandić

  • Viber

Policija i Tužilaštvo pokušavaju da utvrde ko stoji iza pošiljke 38 kilograma kokaina koji je u četvrtak oko 18 sati stigao u Luku Bar.

Droga je bila u kontejneru kamiona ,,mercedes“ sa priključnim vozilom podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Željko Boljević iz Podgorice, radnik špedicije. On je salušan, nakon čega je pušten.

Istražitelji za sada sa sigurnošću znaju da je kontejner sa bananama i kokainom stigao iz Ekvadora, preko Malte, ali ne i da li je bio namijenjen za naše tržište ili je trebalo da isplovi iz crnogorskih voda i pristigne u neku drugu zemlju.

Postoje indicije da je namijenjen za Zapadnu Evropu, ali te sumnje nijesu potvrđene.

Dobro obaviješteni izvori navode da je napravljen propust tokom zapljene. Pojašnjavaju da je trebalo ispratiti krajnju destinaciju tovara i tako razotkriti mrežu švercera droge.

"Ovako je lanac presiječen, ali je put do švercera i svih učesnika u krijumčarenju mnogo teži", kazao je Pobjedin sagovornik.

Činjenica je da je reakcijom carinika otežana potraga za švercerima kokaina, za koje se ne može vjerovati da im je ovo prva distribucija, kao ni znati kuda sve velike količine narkotika prolaze i koje su im krajnje destinacije.

Povodom zapljene čija vrijednost se procjenjuje na više od milion i po eura, juče su se oglasili i Uprava policije i Uprava carina.

Zanimljivo, dvije institucije o istom događaju javnost su različito informisale.

Iz Uprave policije navode da je zaplijenjeno 32 pakovanja kokaina u kojima je 38.800 kilograma. Ističu da su prvo pretpostavili da je pakovano po kilogram kokaina u jednom paketu, ali da su kasnijom analizom i mjerenjem utvrdili da se radi o većoj gramaži i došli do konačne težine od 38 kilograma i 800 grama.

"Ova pakovanja su iz Ekvadora, preko Malte, u kontejneru pristigla u Luku Bar," navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da su uzeli izjave od više osoba i da su u toku poli cijsko–tužilačke aktivnosti i kriminalistička obrada kako bi identifikovali osobe koje su uputile pošiljku sa kokainom, kao i onih koji su trebali da je preuzmu.

"Službenici Uprave policije će dalje aktivnosti, osim sa drugim nadležnim organima na našoj teritoriji, preduzimati i u saradnji sa bezbjednosnim službama drugih država," naveli su iz policije.

Iz Uprave carina su saopštili da je skenerom u dijelu kontejnera namijenjenom za hlađenje (frigo prostor), uočena sjenka čija boja je ukazivala na postojanje materije organskog porijekla.

"Carinski službenici su, potom, pristupili fizičkoj kontroli i otkrili sumnjivu materiju za koju se osnovano sumnja da je opojna droga kokain u količini 32 pakovanja od po 1 kg," saopštili su.oni.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Nasa posla. Utrkivanje ko ce prije pokupiti poene, a to sto se nece doci do narucioca je manje vazno !