12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranovićev kum: Slobodan mi rekao da je neko poslat da ga ubije

Hronika

Comments 0

Šaranovićev kum: Slobodan mi rekao da je neko poslat da ga ubije

Izvor: Dnevne novine/Analitika

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

U nastavku suđenja optuženima za planiranje ubistva Slobodana Šaranovića, pred Višim sudom u Podgorici, svjedočio je Anđelo Adžagić, kum sada pokojnog Šaranovića. Naveo je da mu je Šaranović jednom prilikom kazao da mu je neki momak predao pištolj rekavši mu da je poslat da ga ubije, prenose Dnevne novine.

Adžagić je nakon smrti majke iz Podgorice došao u Budvu na studije, a stanovao je kod kumova Šaranovića.

“Jednog jutra na stolu u dnevnoj sobi vidio sam telefon “blackberry” i pištolj. Slobodan mi je rekao da ništa ne brinem. Kazao mi je da mu je neki momak prišao i predao mu telefon i pištolj, navodeći da je poslat da ga ubije. Kada sam pitao ko je taj momak rekao je da mene to ne treba da zanima”, kazao je Adžagić, dodajući da Šaranovića nije pitao ništa dalje, pa ni to ko je osoba koja je naručila likvidaciju, prenose DN.

Kako navode, prvooptuženi u ovom postupku je Baranin Alan Kožar, koji se prema optužnici tereti da je tokom 2016. godine organizovao kriminalnu organizaciju koja je planirala izvršenje više krivičnih djela. Pripadnik kriminalne organizacije postao je optuženi Milan Dinić kao i više nepoznatih osoba, a svaki član je imao unaprijed određeni zadatak.

Kožar je, prema optužnici, pojedinim članovima kriminalne organizacije predao oružje kojima će biti izvršeno ubistvo. On se, kako se navodi, u decembru 2016. sastao sa Dinićem i predao mu pištolj sa mecima i mobilni telefon i dao uputstvo da liši života sada pokojnog Šaranovića. Dinić je 24. decembra 2016. godine tražio da se sastane sa Šaranovićem kojem je tom prilikom predao navedeni pištolj i mobilni telefon sa SIM karticom, pišu DN.

Šaranović je ubijen nekoliko mjeseci kasnije u Budvi ispred svoje zgrade.

Na pitanje sutkinje Biljane Uskoković kada je vidio pomenute predmete na stolu, svjedok je kazao da je to bilo par dana prije ili par dana nakon Nove 2017. godine. Na dodatno pitanje suda, Adžagić je kazao da mu nije poznato da je Šaranović angažovao nekoga da mu nadzire vozilo i prati da li se pored njegovog stana kreću neka sumnjiva lica, prenose DN.

Svjedok je kazao da je Šaranović imao vozlo BMW plave boje, ali da ga nije vozio jer je bio stariji čovjek. Naveo je i to da su osim supruge i kćerke pokojnog Šaranovića u stan dolazili kućna pomoćnica i daktilografkinja. Sutkinja je pitala svjedoka Adžagića da li ga je Šaranović u restoranu Merkur na budvanskoj autobuskoj stanici, gdje su često ručali, pitao ko je lice sa tamnom bradom, na šta je svjedok odgovorio da je moguće, ali se ne može tačno sjetiti.

Svjedok je naveo da ne poznaje optuženog Dinića i da ga nikad nije sreo u životu. Na pitanje predstavnika oštećene porodice, supruge pokojnog Šaranovića, Gordane Šaranović, svjedok je kazao da se ne sjeća da je jednom prilikom izlazio tokom ručka u restoranu Merkur po nalogu Slobodana, i da je nekoj osobi nosio novac. Suđenje se nastavlja 6. decembra za kada je pozvana da svjedoči majka drugookrivljenog Dinića Zorica Dinić, pišu DN.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR