10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UIKS: Juretić negirao bilo kakav vid zlostavljanja, smješten odvojeno od ostalih pritvorenika

Izvor: Foto: Fos

Hronika

Comments 0

UIKS: Juretić negirao bilo kakav vid zlostavljanja, smješten odvojeno od ostalih pritvorenika

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nadležni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u prethodnom periodu došli su do operativnih saznanja koja su između ostalog ukazivala na sumnju da je u odnosu na pritvorenika Vladana Juretića od drugih pritvorenika, sa kojim je smješten u istoj prostoriji došlo do nepropisnog postupanja.

 "U cilju utvrđivanja činjeničnog stanja, nadležni su prvenstveno obavili razgovor i uzeli pisanu izjavu od pritvorenika V. J. u vezi postupanja drugih pritvorenika prema njemu, tom prilikom je on negirao bilo kakav vid zlostavljanja, pritom navodeći da mu nije poznato da ga je neko fotografisao, dok je radio vježbe zbog zdravstvenih problema sa kičmom, niti da u sobi neko od pritvorenika posjeduje mobilni telefon", saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Dalje, u konkretnom slučaju preduzete su i druge radnje i mjere u cilju utvrđivanja da li je u ovom slučaju došlo do bilo kog oblika torture prema pritvoreniku V. J., kao i okolnosti pod kojima je nastao predmetni snimak, navedeno je u saopštenju. 

 "U cilju daljih provjera predmetnih saznanja nadležni iz Uprave za izvršenje krivčnih sankcija su od DN „Vijesti“, koje su danas objavile predmetni tekst, zatražili snimke koji se pominju, a na kojim kako se navodi su zabilježene scene mučenja pritvorenika".

 O navedenom slučaju, kako je saopšteno obavještena je i Uprava policije-OB Danilovgrad radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti, kao i Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda koja se bavi zaštitom i praćenjem ljudskih prava lica lišenih slobode, čiji su predstavnici obavili razgovor sa pritvorenikom V. J.

"Ukazujemo, da je u cilju temeljnog ispitivanja konkretnog događaja sa pritvorenikom V. J. jutros ponovo obavljen razgovor, kojom prilikom je  ostao dosledan prethodnoj izjavi u kojoj negira bilo kakvo neprimjereno postupanje od strane drugih pritvorenika prema njemu, ponavljajući da se radilo o vježbama koje on radi zbog zdravstvenih problema.Kako je poštovanje ljudskih prava lica lišenih slobode predmet posebne pažnje u Upravi, nadležni će temeljno i do kraja ispitati svako saznanje u odnosu na konkretni slučaj, koji može ukazivati na bilo koji oblik torture ili drugi oblik neprimjerenog ponašanja u odnosu na imenovanog pritvorenika. Imenovani pritvorenik je u međuvremenu smješten odvojeno od ostalih pritvorenih lica", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR