Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uhapšeno 10 osoba zbog nereda na Zlatici

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Uhapšeno 10 osoba zbog nereda na Zlatici

Policija je sinoć u Podgorici uhapsila 10 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Sinoć je u podgoričkom naslju Zlatica došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više grupa okupljenih građana a kojom prilikom su povrijeđena tri službenika Uprave policije a osam policijskih vozila je oštećeno. Zbog počinjenih krivičnih djela policijski službenici su lišili slobode 10 osoba", navodi se u saopštenju policije.

Iz policije navode da su sinoć zajedno sa komunalnom službom sprovodili zajedničku aktivnost na Zlatici u cilju saniranja javnih površina kada je došlo do okupljanja građana koji su ih u tome sprječavali i izazivali incidente.

"Policijski službenici su pokazali visok stepen tolerancije i pozivali više puta građane da omoguće nadležnim službama da sprovedu radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da su građani i pored više upozorenja i naređenja odbili da se raziđu policija je shodno zakonu primjenila sredstva prinude", navode iz UP.

Okupljeni građani su, kako se navodi, kamenovali policiju više puta, a tri službenika Uprave policije zadobila su lake tjelesne povrede. Građani su oštetili i osam vozila u vlasništvu Uprave policije.

"Zbog narušavanja javnog reda i mira u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 13 lica.

Nakon prikupljenih obavještenja tri lica su puštena, dok su slobode lišeni: M.M. (21), R.M. (22), Ž.M. (47), I.K. (18), R.Ž. (29), M.Ž. (29), D.B. (18) i N.K. (17) zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvrari, dok su L.T. (22) i M.B. (30) lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na otpor", dodaje se u saopštenju.

U toku je identifikacija drugih učesnika u ovom incidentu dok je određeni broj lica poznat i potražuje se.

"Komunalne službe su tokom noći vratile izgled javne površine u prethodno stanje.

Uprava policije poziva građane da se prilikom javnih okupljanja uzdrže od izazivanja incidenata, nećemo dozvoliti narušavanje javnog reda i mira a svi izgrednici će biti procesuirani. Svi događaji ove vrste će biti snimani shodno zakonskim propisima a na napade na policijske službenike ćemo odgovoriti energično", poručuje policija. 

Komentari

Nikac,

kazne od 250-500 eura pa neka samo farbaju. A ovoga sto snima na utubu treba pothitno u zatvor bAwMY

58SINDON,

@Izoko,To su milacicovi velikosrpski su htjeli uniste nasu dragu Crnu Goru da se pretvorei utope u Veliku Srbijansku

Boško Agram,

Zašto država ne reaguje kada srbijanjičarska žgadija kači imena uz slike policajaca na društvene mreže i kada portali tipa IN4S to prenose, najdirektnije pozivajući na linč?? Zašto taj četnički portal nije ugašen a uredništvo procesuirano?!

zordan,

Ne treba se muciti da se zastave prefarbaju , jednostavno na sredinu nacrtati crvenu petokraku sprejom ( to traje 15 sekundi ) . Cetnistvo , velikosrbi i popovi bjeze od petokrake kao djavo od krsta .

Pero,

Ne mogu da shatim mladost koja ide za popovima i njihovom pamecu. To je jedino moguce kod nas. Mladost je po prirodi napredna, hoce promjene. Jedino ova nasa mladost hoce u šesnajesti vijek, ali sa mobilnim i internetom. Katastrofa.

Mišo,

Veći problem su neki mediji i popovi koji huškaju ovu mladost. Modus operandi uvijek isti ko u BiH i Hrvatskoj. Neredi,događanja naroda,barikade..

Volim CG,

Ne poštuju ni državu ni policiju, neviđeno.Država je mlako reagovala od početka na neprijatelje zemlje kakve niko u svijetu nema.Zašto...

mr,

Za sada, scenario je bosanski. Mandić se očito pripremio, da li i država, viđet će mo ubrzo! Poslije ovog sinošnjeg na Zlatici, sukobi su, bojim se, neizbježni!!!

Micko,

Stoka.. Neka idu u sabac pa neka crtaju trobojku!!!

Vojvodina,

Sad je red na tužiocu i sudijama,da se ovi izgrednici kazne u skladu sa zakonom i kako priliči njihovom ponašanju.

Ostavi komentar

0/300