14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno zbog kokaina sa „Aresse“

Izvor: Uprava policije

Hronika

Comments 2

Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno zbog kokaina sa „Aresse“

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji u kojoj je zaplijenjeno 5,4 tona kokaina na brodu ,,Aressa“ u teritorijalnim vodama Arube.

Prema informacijama Pobjede, lisice na ruke stavljene su -Nikoli Martinoviću (41), Draganu Mašanoviću (46), Željku Dragišiću (46), Tripu Biskupoviću (37), Mihailu Đorđeviću (58), Andriji Mugoši (30), Zoranu Gojkoviću (41), Dragoljubu Živkoviću (67), Nikoli Markiću (29), Vidoju Latkoviću (42) i Vasku Radonjiću (50).

Prema pisanju španskih medija, posada broda ,,Aressa“ sastojala se od deset članova i svi su pritvoreni.

Navode, da je operacija obalske straže započela u ponedjeljak kada je u vodama Arube primijećen brod ,,Aressa“ koji je prethodno napustio pristanište Guaranao u venecuelanskom gradu Punto Fijo.

Pretragom broda policija je našla oko 200 paketa u kojima se nalazilo više od 5.000 kilograma droge.


 – Na brodu je bilo puno metalnog otpada u kome je bila dobro skrivena znatna količina droge – navodi portal 24ora.

Brod je isplovio u nedjelju u 16:57  prema Grčkoj, gdje je trebalo da stigne poslije nekoliko nedelja.

Tamošnja policija istražuje da li se ova ruta poklapa sa dokumentacijom koja je nađena na brodu. Brod je presretnut u 3:47 časova u utorak nakon čega je kapetan uz pratnju policije brod odvezao do pristaništa Oranjestad gdje ga je već čekao policijski korpus. Pretragom broda, policija je našla oko 200 paketa u kojima se nalazilo više od 5.000 kilograma droge.

Istog dana, poslije podne, desetočlana posada je u pratnji policijskog tima za hapšenje sa zaplijenjenom drogom sprovedena do baze holandske mornarice u Savaneti. Kako navodi portal 24ora, pretraga broda se nastavlja jer tamošnja policija sumnja da se na brodu nalazi još skrivene droge Pronađena droga biće uništena do kraja nedjelje, navodi ovaj medij.

Španski mediji konstatuju da ova zapljena kokaina predstavlja snažan udarac za podzemlje. Podsjećamo, akciju hapšenja u vodama Venecuele na brodu „Aressa“ inicirala je crnogorska policija, koja je više mjeseci pratila kriminalnu grupu.

Brod „Aressa“ lociran je i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na ,,Aressu“ Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres. Sumnja se, dodaju iz policije, da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren, do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

Iz crnogorske Uprave policije su kazali da je zapljena kokaina u Arubi je rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR