14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Uprkos mjerama, služio liturgiju zajedno sa Amfilohijem, krivična prijava protiv sveštenika SPC

Hronika

Comments 7

UP: Uprkos mjerama, služio liturgiju zajedno sa Amfilohijem, krivična prijava protiv sveštenika SPC

Autor: Antena M

  • Viber
Zajedno sa Amfilohijem služio liturgiju kojoj je prisustvovalo 50 vjernika

Podgorička policija podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica zbog nepostupanja po zdravstevnim propisima za suzbijanje #Covid19, saopšteno je na Tviteru Uprave policije.

"Policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. On je juče, 02. avgusta, zajedno sa mitropolitom Amfilohijem u crkvi Svetog Ilije u mjestu Carine služio liturgiju kojoj je prisustvovalo oko 50 građana". 
 
M.L. je na ovaj način prekršio privremenu mjeru Ministarstva zdravlja o okupljanjima građana kojom je ograničeno okupljanje na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra, saopšteno je iz policije.
Takođe, kako je navedeno, jedna osoba je zbog isticanja zastave druge države prekršajno procesuirana.
"Na navedenom skupu S.I. je istakao dvije zastave druge države i on je lišen slobode sinoć zbog počinjenog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru. S.I. je jutros priveden nadležnom sudiji za prekršaje radi daljeg postupanja", saopšteno je iz policije.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

dejan

@Vasojevic A zasto se i vi vasojevicu i ostali vasojevici nebi vazili kao svijtla tacka CG?.je li vam neko brani?Ipak ce biti da ste nesto voljniji i sad i kroz istoriju potrcat prema beogradu nego prema Cetinju a zasto to? I sad nijeste odocnili da budete svijetla tacka CG ako to iskreno zelite.

Hunter6

@Đoko Orlandić A ovi nasi ogovaraju sve "u rukavicama". Ja pitam "Dokle vise bando?!".

Hunter6

@mr, to je bila i ostala boljka Crne Gore jos od vremena Crnojevica. Uvijek smo imali izroda, kvislinga i koritasa za IZVOZ. Mozemo o ovome da govorimo danima toliko ih ima. Jedan od glavnih razloga za to vidim sto su posledice uvek bile preblage, da se coce ne "zamjeramo ljudima"! Kakvim ljudima?!