6 °

max 9 ° / min 2 °

Srijeda

02.12.

9° / 2°

Četvrtak

03.12.

11° / 6°

Petak

04.12.

14° / 8°

Subota

05.12.

15° / 9°

Nedjelja

06.12.

16° / 7°

Ponedjeljak

07.12.

13° / 9°

Utorak

08.12.

11° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijava protiv trojice Pljevljaka - Terzića, Novakovića i Vraneša zbog grafita sa porukama mržnje

Hronika

Comments 7

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Prijava protiv trojice Pljevljaka - Terzića, Novakovića i Vraneša zbog grafita sa porukama mržnje

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je krivičnu prijavu protiv trojice Pljevljaka – Igora Terzića (34), Nemanje Novakovića (31) i Daneta Vraneša (24), koji je u bjekstvu, zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, zbog sumnje da su nakon izbora 30. avgusta ispisivali po Pljevljima grafite sa prijetećim porukama muslimanskom i bošnjačkom stanovništvu, piše Pobjeda.

“Istraga za ovo krivično djelo proširena je na njih 24. septembra”, rekao je Pobjedi izvor iz Tužilaštva.

U noći 30. avgusta, ali i naredne dvije, slavljeničke kolone automobila dolazile su u naselja u kojima većinski žive Muslimani i Bošnjaci, uznemiravali ih sirenama, ali i prozivali imenima, uz poruke mržnje i najave da će ih iseliti iz Pljevalja.

Na ulazu u grad tabla na kojoj piše „Dobrodošli u grad Pljevlja“, iscrtana je zelenim sprejom, krstom sa četiri S i brojem 92 sa tri tačke – a da neki žele povratak u tu godinu poručili su im slaveći ispred njihovih kuća i dovikujući, pored ostalog: „Selite se Balije“, „Selite se Turci“…

U selu Odžak, po sred magistrale, ispisali su zlokobne riječi: „SREBRENICA 92 SELITE SE TURCI“ i nezaobilazni krst sa četiri S.

Na isti način ispisani su i neki poslovni objekti u vlasništvu Muslimana i Bošnjaka.

U noći između 1. i 2. septembra na udaru su se našle i prostorije Islamske zajednice – nasilnici su kamenom razbili ulazna vrata i ubacili papir sa jezivom porukom: „POLEĆELA CRNA PTICA PLJEVLJA BIĆE SREBRENICA“.

Policija i Tužilaštvo do danas nijesu rasvijetlili ovaj slučaj.

Još se ne zna ko je ubacio morbidnu poruku u prostorije Islamske zajednice

Bilo je tih dana i fizičkih nasrtaja – a jedna od žrtava takvog napada bio je Emin Pilav, koji je 4. septembra za Pobjedu ispričao da su na njega, dok je sa ocem sjedio u kafani, nasrnuli slavljenici iz kolone automobila koja je tuda prolazila.

Kada su se poslije obračuna vraćali u auto, jedan od njih im je poručio: „Neće vas više biti ovdje“.

Ovaj slučaj je procesuiran.

Iz DF-a su tada tvrdili da iza svih nepočinstava tih dana po Pljevljima stoji DPS.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Raso

Ti momci nisu nista krivi, veze nemaju sa tim grafitima. Podvaljuje im tuzilastvo i anb jer moraju nekoga da okrive. Na kraju ce ova trojica sve da naplate od drzave a mi gradjani cemo za to sto policija i tuzilastvo ne umije da radi svoj posao da placamo nasim novcem.

Antifasista

Molim Vas da trazite komentar povodom ovog od Dritana Abazovica koji je javno tvrdio da udba stoji iza ovoga u Pljevljima. Treba javnost svaku njegovu glupost da cuje.

Jelena

Grozan vas je napao da nije njega , nebi posrbice dobili slomljena krila, da poštuje Dritan žrtve Srebrenice, posao bih prvo tamo, a ne na Sinjajevinu. Sramno za ovakve postupke.