12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spriječen zločin na Cetinju: Škaljarac uhapšen dok je pripremao ubistvo

Izvor: Prijestonica

Hronika

Comments 0

Spriječen zločin na Cetinju: Škaljarac uhapšen dok je pripremao ubistvo

Izvor: pobjeda.me

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije juče su spriječili likvidaciju na Cetinju i uhapsili člana škaljarskog klana dok je pokušavao da ubije mlađeg muškarca iz tog grada – saznaje Pobjeda.

Kako je listu nezvanično saopšteno, policajci su prikupili operativna saznanja da je jedna osoba angažovana za egzekuciju mlađeg muškarca na Cetinju i brzom intervencijom spriječili zločin.

Izvori bliski istrazi kazali su da je slučaj u fazi izviđaja i da su prikupljeni dokazi protiv osumnjičenog za pripremanje likvidacije.

Osumnjičeni je uhapšen u posljednjem trenutku. On je, kako je rečeno Pobjedi, angažovan od članova škaljarskog klana za ovaj zločin.

Stigao je do mjesta gdje je bila meta i pripremao se da ga ubije, ali su ga policajci Specijalnog odjeljenja spriječili.

Prema saznanjima ovog lista, prikupljeni su dokazi koji potkrepljuju sumnje inspektora.

Petogodišnji rat između škaljarskog i kavačkog klana u kojem je prva žrtva bio upravo jedan Cetinjanin - Goran Radoman odnio je skoro 50 života, među kojima je bilo i slučajnih žrtava.

Istražitelji su za vrijeme krvavog obračuna uspjeli da spriječe nekoliko ubistava, o čemu je u martu govorio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

U obračunima je stradao i vođa škaljarskog klana Igor Dedović, dok je vođa suprotstavljenog klana Radoje Zvicer uspio da umakne ubicama sa teškim povredama.

Njega crnogorske vlasti zvanično nijesu optužile ni za jedno krivično djelo. U sve brutalnijim egzekucijama koje su se dešavale i van granica naše zemlje stradali su i članovi familija bezbjednosno interesantnih osoba, njihovi prijatelji, a mete su bile i žene. Novi metod osvete koji su preuzele obje kriminalne organizacije su otmice i mučenje žrtava, o kojima bezbjednosne službe dobijaju sve više operativnih saznanja iz podzemlja.

Operativci tvrde da obje grupe imaju spisak za odstrijel i da su glave visokopozicioniranih članova ucijenjene na pola miliona eura, a njihovih članova zavisno od pozicije u prljavim poslovima i bliskosti sa vođama.

Obje grupe iz Kotora poznate su po zastrašivanju, iznudama, zelenaštvu, ali im je primarni posao šverc kokaina iz Južne Amerike. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR