24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Adžić pokazao fotografije osumnjičenih za kopanje tunela, postoji povezanost grupe sa osobom iz Višeg suda

Hronika

Comments 17

Adžić pokazao fotografije osumnjičenih za kopanje tunela, postoji povezanost grupe sa osobom iz Višeg suda

Autor: Antena M

  • Viber

U Pres sali Uprave policije, u objektu Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, održana je konferencija za novinare povodom slučaja obijanja depoa Višeg suda u Podgorici.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da danas može da konstatuje da su u onom djelu koji se tiče samog iskopavanja tinela riješili slučaj.

"Imamo identifikovana lica. Dolaze iz Srbije a imali su i pomagače iz Crne Gore. Imamo najmanje još pet lica koja su učestvovali u ovoj krivičnoj radnji. Treba reći da za četiri lica imamo podnešene krivične prijave. Imamo dvije prijave koje se odnose na NN lica", naveo je Adžić.

On je na konferenciji za novinare pokazao fotografije i imena osumnjičenih. 

"Adžić je kazao da poklapanja otkrivaju da su u tom krivičnim djelu učestvovali: Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Srbije. Pokazao je i njihove fotografije.

Vecina tih lica, navodi Adžić, nijesu na području Crne Gore i ne nalaze se na teritoriji Crne Gore. Ono što bih istakao je da smo intenzivnim radom dali svi svoj maksimum. Sve je rađeno maksimalnom brzinom i rezultati služe na ponos Uprave policije. Ništa manje nisu radili predstavnici Osnovnog državnog tužilaštva", navodi on i dodaje:

"I danas možemo otkriti nešto što se ovih dana moglo nagađati, a to je da postoji povezanost ove kriminalne organizacije sa jednim licem iz Višeg suda i da postoji povezanost sa licima u UIKS-u, a i povezane su sa jednom od najmoćnijih platežnih organizacija u državi", saopštio je Adžić.

Saopšteno je da nema osumnjičenih iz Višeg suda.

Adžić kaže da nije rekao da je osoba iz suda dio kriminalne organizacije. Istraga treba da utvrdi da li je dio kriminalne organizacije.

Kada je posrijedi motiv kopanja tunela kaže da već imaju informaciju o ljudima koji si povezani i da su na korak bliže oko otkrivanja stvarnog motiva.

Većina od lica ima kriminalnu prošlost i vode se u krivičnim evidencijama drugih država.

"Stvaramo pretpostavke da već danas ili sjutra imamo podignute međunarodne potjernice za ovim licima", kazao je ministar.

"Nijesu svi zajedno napustili Crnu Goru, ali imamo informaciju kada su prešli granicu i prešli su preko legalnih prelaza."

Adžić je kazao da je Boris Savić dužio ključeve depoa.

"Dalja istraga će pokazati da li postoji neka vrsta njegove veze. Mi za sad nemamo informaciju da je on na bilo koji način povezan sa ovim kriminalnim aktovnoatima. On mora da prođe neku vrstu preispitivanja. Savić nije bio na poligrafu, ali je rekao da nema nikakav problem da bude podvrgnut poligrafu", naveo je Adžić i dodao da ne bi otkirivao detalje ko je odbio poligraf.

Tužilac Marko Mugoša je rekao da se podnošenjem prijave ne obustavlja rad, već da se tek zahuktava rad na tom predmetu. Kazao je da je do sada saslušano više osoba.

Kako je naveo, uviđaj je trajao dva dana. Naveo je da još uvijek nije utvrđeno šta nedostaje u depou Višeg suda. 

Rukovodilac ODT-a tužilac Duško Milanović je rekao da je ODT promptno reagovalo. Uviđaj je, kako je rekao, trajao dva dana, iz tri navrata.

Milanović dodaje da prema njegovim saznanjima, ipak postoji osoba iz Višeg suda koja je učestvovala u ovom krivičnom djelu.

Riječ je o državljanki Crne Gore, kazao je Milanović.

Milanović je rekao i da je uviđaj završen dan ranije u odnosu na posjetu ministra pravde u tehničkom mandatu Marka Kovača i premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

"Ne može biti govora da je kontaminiran neki dokaz", rekao je Milanović.

 

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

nenadd_mne

@Samo za CG ! , kakav kraj, pa oni koji su trebali podnijeti ostavke, vode istragu! A kako je vode, prvo su svi identifikovani, te iz Albanije, te iz Srbije, a za dvoje se nezna...21 milion je čudo para!

montenegrin

Sta kazete, da vam covjek ponudi 21 meleon mozda bi otkrili ko je aranzirao kopanje tunela??? Mislim ko je glavni i koje sve to izprojektovao!!!

Sasa

@Zeta u pravu si.Nisam obracao paznju.QQ