14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Volkov: Odštetu će platiti i oni građani na koje je pucano gumenim mecima na Belvederu

Hronika

Comments 0

Volkov: Odštetu će platiti i oni građani na koje je pucano gumenim mecima na Belvederu

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Uprkos odluci suda da je upotrebljena prekomjerna sila, nije bio potreban sud da znamo da je na Cetinju toga dana bio miran skup, da je bio skup građana da iskažu svoje nezadovoljstvo, te da nije bio usmjeren protiv države i da je policija tom prilikom prekršila sve zakone koje je dužna da primjenjuje u svom radu”, kazao je advokat Mihailo Volkov gostujući u emisiji “Na kraju dana” na TV E.

“Sila je svakako morala biti usmjerena protiv pojedinca, a ne generalno na masu građana koji iskazuju svoje nezadovoljstvo mirnim protestom, koje im je dao ustav da se tako ponašaju” kazao je Volkov.

Na pitanje da li će iko snositi odgovornost on je kazao da je to posljednjih godina jedan teorijski pojam, jer u praktičnom smislu odgovornost u kontinuitetu izostaje.

“Nije ova tema jedina u kojoj je pitanje odgovornosti morala da dođe prioritetno. Već je u prethodnim godinama i mjesecima bilo i te kako dovoljno povoda da se postavi pitanje odgovornosti. U situaciji kada policija na više stotina građana ispali gumene metke ili kada neki ministar u jednom danu razriješi 244 direktora ili kada u energestskom sektoru DRI ustanovi da je na mjesečnom nivou zapošljavano 270 ljudi, onda bi zaista institucije morale nekoga da pozovu na odgovornost”, jasan je Volkov.

Kada je u pitanju odšteta za građane koji su pretrpjeli povrede prilikom mirnog protesta Volkov kaže da će država morati da plati, uprkos ponudi, što nije prihvaćeno, da se vansudski izmire putem medijacije, te da će to će državu dodatno koštati, samim tim i sve građane.

“Na žalost troškove tog postupka će platiti i oni građani koji su taj dan bili na Cetinju i na koje je pucala policija gumenim mecima. Ovdje je država Crna Gora i MUP tužena strana, što znači da će se ta naknada po osnovu nematrijalne štete i prateći parnični troškovi platiti iz budžeta Crne Gore” zaključio je Volkov.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR